Pentru că vremea a început să se răcească tot mai mult, circulația de pe drumurile din Republica Moldova devine tot mai periculoasă. Traficul va fi îngreunat și de apariția stratului de polei sau gheață ce se formează pe suprafața carosabilului. În aceste condiții, inspectorii de patrulare îndeamnă șoferii să circule cu mare atenţie. 

Potrivit polițiștilor, cea mai periculoasă perioadă a zilei este la primele ore ale dimineții și seara, întrucât temperaturile sunt scăzute și favorizează înghețul la sol.

Astfel, pentru a evita accidentele și situațiile periculoase în trafic, șoferii sunt îndemnați să-și echipeze automobilele cu pneuri ce corespund timpului rece de afară,

„În cazul în care ați intrat pe o stradă, traseu cu strat de gheață, este necesar să nu bruscați comenzile; să nu frânați brusc și să mențineți direcția cu corecții fine din volan”, mai recomandă inspectorii de patrulare.

Totodată, se recomandă ca în cazul în care poleiul apare pe suprafețe mari să fie întreruptă deplasarea până  suprafața carosabilă va fi tratată cu materiale antiderapante, în caz contrar, continuarea deplasării poate fi extrem de periculoasă.

Precizăm că meteorologii au anunțat pentru astăzi minime cuprinse între +0… +5 grade Celsius.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!