/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Vremea continuă să se înrăutățească. Regulile care trebuie respectate în trafic pe timp de polei și gheață

missing
17 noiembrie 2020, ora 15:39

Pentru că vremea a început să se răcească tot mai mult, circulația de pe drumurile din Republica Moldova devine tot mai periculoasă. Traficul va fi îngreunat și de apariția stratului de polei sau gheață ce se formează pe suprafața carosabilului. În aceste condiții, inspectorii de patrulare îndeamnă șoferii să circule cu mare atenţie. 

Potrivit polițiștilor, cea mai periculoasă perioadă a zilei este la primele ore ale dimineții și seara, întrucât temperaturile sunt scăzute și favorizează înghețul la sol.

Astfel, pentru a evita accidentele și situațiile periculoase în trafic, șoferii sunt îndemnați să-și echipeze automobilele cu pneuri ce corespund timpului rece de afară,

„În cazul în care ați intrat pe o stradă, traseu cu strat de gheață, este necesar să nu bruscați comenzile; să nu frânați brusc și să mențineți direcția cu corecții fine din volan”, mai recomandă inspectorii de patrulare.

Totodată, se recomandă ca în cazul în care poleiul apare pe suprafețe mari să fie întreruptă deplasarea până  suprafața carosabilă va fi tratată cu materiale antiderapante, în caz contrar, continuarea deplasării poate fi extrem de periculoasă.

Precizăm că meteorologii au anunțat pentru astăzi minime cuprinse între +0… +5 grade Celsius.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram