Franța o felicită pe Maia Sandu pentru alegerea sa în calitate de președinte al Republicii Moldova, în urma turului doi de scrutin care a avut loc duminică, 15 noiembrie. Într-o declarație a purtătorului de cuvânt al ministerului Europei și Afacerilor Externe, se menționează că Franța salută participarea activă la vot a poporului Republicii Moldova în toate componentele sale, ceea ce a permis ca o femeie să acceadă pentru prima dată la această funcție, demonstrând în același timp vitalitatea democratică a acestei țări.

„Acest rezultat marchează o alegere politică clară din partea cetățenilor moldoveni în favoarea dezvoltării stabile și prospere a Republicii Moldova. Franța, împreună cu partenerii săi europeni, o va acompania și sprijini în implementarea reformelor ce vizează consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției. Sperăm că această nouă configurație politică va contribui la o aprofundare durabilă a relațiilor dintre Franța și Republica Moldova în domeniile politic, economic, cultural dar și lingvistic, prin prisma apartenenței comune la francofonie”, se mai spune în declarația.

Potrivit rezultatelor preliminare ale turului II al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie, Maia Sandu a ieșit învingătoare acumulând 57,72 la sută din totalul sufragiilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!