/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

„Acest rezultat marchează o alegere politică clară din partea cetățenilor”. Franța o felicită pe Sandu cu victoria în alegeri

18 noiembrie 2020, ora 11:41

Franța o felicită pe Maia Sandu pentru alegerea sa în calitate de președinte al Republicii Moldova, în urma turului doi de scrutin care a avut loc duminică, 15 noiembrie. Într-o declarație a purtătorului de cuvânt al ministerului Europei și Afacerilor Externe, se menționează că Franța salută participarea activă la vot a poporului Republicii Moldova în toate componentele sale, ceea ce a permis ca o femeie să acceadă pentru prima dată la această funcție, demonstrând în același timp vitalitatea democratică a acestei țări.

„Acest rezultat marchează o alegere politică clară din partea cetățenilor moldoveni în favoarea dezvoltării stabile și prospere a Republicii Moldova. Franța, împreună cu partenerii săi europeni, o va acompania și sprijini în implementarea reformelor ce vizează consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției. Sperăm că această nouă configurație politică va contribui la o aprofundare durabilă a relațiilor dintre Franța și Republica Moldova în domeniile politic, economic, cultural dar și lingvistic, prin prisma apartenenței comune la francofonie”, se mai spune în declarația.

Potrivit rezultatelor preliminare ale turului II al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie, Maia Sandu a ieșit învingătoare acumulând 57,72 la sută din totalul sufragiilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram