Contractul de finanțare dintre țara noastră și Banca Europeană de Investiții, pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova, va fi prelungit cu scopul de a valorifica mijloacele financiare disponibile și necesare pentru finanțarea lucrărilor de reconstrucție a două porțiuni de drum de pe tronsonul Chișinău – Ungheni. În acest scop, Executivul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Amendamentului nr.3 la Contractul de finanțare.

Primul contract prevede reparația drumului Chișinău – Strășeni, lucrările au fost finalizate în proporție de 68%, iar astăzi avem o aniversare neplăcută – se împlinesc 4 ani de când porțiunea de drum trebuia să fie dată în exploatare. Al doilea contract prevede reconstrucția a 44 km de drum, de la Strășeni până în satul Bahmut. În acest caz, darea în exploatare a tronsonului este planificată până la sfârșitul anului”, a precizat ministrul Anatol Usatîi în cadrul ședinței Guvernului.

Astfel, disponibilitatea creditului a fost extinsă până la 30 noiembrie 2021, iar a lucrărilor de proiect până la 31 decembrie 2022. Valoarea totală a Amendamentului respectiv este de 75 milioane de euro, acordate sub formă de credit.

Precizăm, conform contractelor de realizare a lucrărilor de reabilitare a drumurilor, antreprenorilor li se impun penalităţi pentru întârzierea lucrărilor, în sumă de până la 10% din valoarea contractului. La data de 7 mai 2020 suma penalităţilor constituia cca 2,75 milioane de euro. Aceste resurse financiare vor fi utilizate pentru activităţile proiectului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!