/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Curtea de Apel a repus sechestrul pe conturile „Bass-Systems”, care figurează în dosarul lui Plahotniuc

missing
18 noiembrie 2020, ora 10:57

Curtea de Apel Chișinău a admis contestația Procuraturii Anticorupție, anulând hotărârea primei instanțe prin care fusese ridicat sechestrul de pe conturile bancare ale SRL „Bass-Systems” (în prezent – „S&T IT Services”), despre care procurorii afirmau în octombrie 2019 că avea legături cu ex-liderul PDM, Vladimir Plahotniuc. Compania deține mijloace financiare în sumă de peste 50 milioane de lei.

În cadrul urmăririi penale, începută în octombrie 2019 pe faptul spălării de bani, a fost aplicat sechestru pe bunurile SRL „Bass-Systems” și anume: 100% din capitalul statutar al întreprinderii și mijloace financiare deținute in conturi în suma de peste 50 milioane de lei.

Sechestrul a fost aplicat în scopul unei eventuale confiscări speciale a bunurilor rezultate din infracțiunea de spălare de bani investigată.

Ulterior, la cererea administratorului SRL „Bass-Systems” a fost ridicat sechestrul de pe capitalul statutar și de pe unele conturi operaționale pentru a debloca activitatea întreprinderii și, respectiv, pentru a permite finalizarea unei tranzacții de vânzare-cumpărare a acțiunilor de către un investitor austriac, conform înțelegerilor precontractului anterioare începerii urmăririi penale.

Astfel, este în vigoare sechestrul aplicat pe contururile SRL „Bass-Systems” unde se dețin peste 50 milioane de lei.

Urmărirea penală este în desfășurare, fiind expediate o serie de cereri de asistenta juridică internațională, iar după primirea rezultatelor, procurorii vor decide în consecință.

La două zile de la anunțarea lui Vladimir Plahotniuc în căutare internațională și interstatală, Procuratura Anticorupție anunța că a aplicat sechestru pe capitalul social al câtorva companii afiliate lui Plahotniuc, în dosarul penal pentru spălare de bani: „Bass Systems”, a cărei valoare constituia 2,95 milioane de lei la acel moment, „BB-Dializa” și „GMG Production”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram