Iese fum de la spitalul Kommunarka din Moscova, unul din principalele centre pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 din capitala rusă, a relatat miercuri televiziunea rusă, preluată de Reuters și agerpres.ro.

Canalul NTV a transmis că unul dintre complexele medicale a luat foc şi că înainte de incendiu s-a auzit o bubuitură.

Potrivit unei surse citate de Interfax, corpul de clădire care a luat foc era în construcţie şi nu găzduia pacienţi.

Ministerul pentru situaţii de urgenţă a afirmat că este la curent cu incidentul, dar nu are informaţii privind eventuale victime, a transmis agenţia de presă RIA.

În imaginile difuzate de NTV se puteau vedea maşini de pompieri şi fum ridicându-se deasupra clădirii către cerul nocturn.

Mai multe incidente au avut loc în Rusia în legătură cu funcţionarea defectuoasă a echipamentului destinat pacienţilor cu COVID-19, în ultimele luni. În mai, un incendiu, aparent declanşat de supraîncălzirea unui ventilator, a provocat moartea a cinci pacienţi cu coronavirus într-un spital din Sankt Petersburg, ridicând întrebări cu privire la siguranţa echipamentelor fabricate în Rusia.

La sfârşitul lui octombrie, peste 150 de pacienţi au fost evacuaţi dintr-un spital improvizat pentru pacienţii cu COVID-19 în oraşul rus Celiabinsk, din sudul Uralilor, după explozia unui rezervor cu oxigen urmată de un incendiu, care nu a produs victime.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!