/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

Demisie în guvernul danez după ordinul ilegal de sacrificare a milioane de nurci infectate cu coronavirus

missing
18 noiembrie 2020, ora 22:35

Ministrul danez al alimentaţiei şi agriculturii, Mogens Jensen, şi-a anunţat miercuri demisia din cauza pierderii sprijinului deputaţilor în urma unui ordin ilegal de sacrificare a 17 milioane de nurci din crescătorii, transmite Reuters și agerpres.ro.

‘L-am informat astăzi pe prim-ministru (Mette Frederiksen) că doresc să demisionez din guvern. Îmi dau seama că nu există sprijinul necesar pentru mine în rândul partidelor parlamentare’, a scris Jensen pe Twitter.

Gestul său survine în timp ce guvernul se confruntă cu cea mai mare criză de până acum din timpul pandemiei după ce a ordonat fără bază legală sacrificarea tuturor nurcilor din crescătorii, pentru a împiedica transmiterea unei tulpini noi, mutante, a coronavirusului SARS-CoV-2.

‘Este înţelept că Mogens Jensen se retrage. Nu era nicio altă cale de a merge înainte’, a reacţionat miercuri pe Twitter liderul Partidului Popular al Socialiştilor, Pia Olsen Dyhr, aliat al guvernului minoritar.

Autorităţile daneze au ordonat la începutul lunii sacrificarea a 17 milioane de nurci, avertizând că o tulpină recent depistată la aceste animale din crescătorii şi la oameni ar putea face ineficiente viitoare vaccinuri anti-COVID.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram