Pacificatorii Armatei Naţionale din cel de-al treisprezecelea contingent detaşat în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo continuă executarea misiunilor, după patru luni de la detațare.

Comandantul contingentului KFOR -13, locotenent-colonel Veaceslav Corcodel, spune că militarii moldoveni asigură securitatea bazei „Camp Vilaggio Italia” din localitatea Pech, protecția Mănăstirii Visoki Decane din regiune, desfăşoară misiuni de patrulare pe jos și pe mașini.

Acesta a menționat că militarii participă la şedinţe de instruire comune cu partenerii stăini pentru ridicarea capacităţii de reacţie a efectivului. În acelaşi timp, echipa de geniu desfășoară misiuni de recunoaştere şi cercetare a zonelor de aterizare a elicopterelor, precum și ședințe de coordonare cu efectivul grupei EOD a Comandamentului Regional – Vest.

Contingentul KFOR-13 a fost detaşat în operaţiunea de menţinere a păcii din Kosovo pe 10 iulie 2020, acesta fiind format din 41 de militari profesionişti.

Foto: army.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!