/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ După patru luni de la detașare, pacificatorii Armatei Naţionale continuă misiunea din Kosovo

missing
18 noiembrie 2020, ora 11:14

Pacificatorii Armatei Naţionale din cel de-al treisprezecelea contingent detaşat în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo continuă executarea misiunilor, după patru luni de la detațare.

Comandantul contingentului KFOR -13, locotenent-colonel Veaceslav Corcodel, spune că militarii moldoveni asigură securitatea bazei „Camp Vilaggio Italia” din localitatea Pech, protecția Mănăstirii Visoki Decane din regiune, desfăşoară misiuni de patrulare pe jos și pe mașini.

Acesta a menționat că militarii participă la şedinţe de instruire comune cu partenerii stăini pentru ridicarea capacităţii de reacţie a efectivului. În acelaşi timp, echipa de geniu desfășoară misiuni de recunoaştere şi cercetare a zonelor de aterizare a elicopterelor, precum și ședințe de coordonare cu efectivul grupei EOD a Comandamentului Regional – Vest.

Contingentul KFOR-13 a fost detaşat în operaţiunea de menţinere a păcii din Kosovo pe 10 iulie 2020, acesta fiind format din 41 de militari profesionişti.

Foto: army.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram