Platforma DA susține că proiectul de lege propus pentru modificare Codului electoral, propus de fracțiunea parlamentară a partidului, trebuie să fie aprobat. Proiectul prevede introducerea votării în străinătate timp e două zile și utilizarea unor tablete cu scaner, care ar ușura procesul de vot, dar și suplinirea buletinelor de vot pentru moldovenii străinătate.  

„Am decis să facem această conferință de presă anume astăzi, pentru că cred că este oportun, mai ales, după aceste alegeri prezidențiale și modul care s-a desfășurat scrutinul, în special în diasporă. Aceste imagini terifiante cu concetățenii noștri, care stăteau la cozi imense, care nu puteau să-și exercite dreptul la vot din cauza că nu existau aceste buletine de vot suficiente în străinătate”, a menționat Vasile Năstase.

„Acest proiect trebuie adoptat pentru că ați văzut că oamenii așteaptă asemenea proiect de lege și o asemenea abordare”, a adăugat parlamentarul.

Deputatul Vasile Năstase spune că este gata să discute cu alți parlamentari, care propun mai multe amendamente.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!