/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Fracțiunea parlamentară a Platformei DA propune votarea proiectului privind modificarea Codului electoral 

18 noiembrie 2020, ora 11:52

Platforma DA susține că proiectul de lege propus pentru modificare Codului electoral, propus de fracțiunea parlamentară a partidului, trebuie să fie aprobat. Proiectul prevede introducerea votării în străinătate timp e două zile și utilizarea unor tablete cu scaner, care ar ușura procesul de vot, dar și suplinirea buletinelor de vot pentru moldovenii străinătate.  

„Am decis să facem această conferință de presă anume astăzi, pentru că cred că este oportun, mai ales, după aceste alegeri prezidențiale și modul care s-a desfășurat scrutinul, în special în diasporă. Aceste imagini terifiante cu concetățenii noștri, care stăteau la cozi imense, care nu puteau să-și exercite dreptul la vot din cauza că nu existau aceste buletine de vot suficiente în străinătate”, a menționat Vasile Năstase.

„Acest proiect trebuie adoptat pentru că ați văzut că oamenii așteaptă asemenea proiect de lege și o asemenea abordare”, a adăugat parlamentarul.

Deputatul Vasile Năstase spune că este gata să discute cu alți parlamentari, care propun mai multe amendamente.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram