/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Franța este prima țară din UE care depășește pragul de două milioane de infectări cu coronavirus

18 noiembrie 2020, ora 10:22

Franța este prima țară din Uniunea Europeană care depășește pragul de două milioane de infectări cu coronavirus, conform CNN care citează datele Universității Johns Hopkins și autoritățile sanitare franceze.

Într-un comunicat emis marți seară, șeful principalei agenții din cadrul Ministerului Sănătății francez, Jerome Salomon, a confirmat că țara înregistrează 2.036.755 de cazuri de coronavirus, în total.

„Fie că este vorba de orașe sau de zone rurale, toate regiunile și toate departamentele sunt afectate. Al doilea val cu care ne confruntăm este masiv, mortal și pune presiune pe medici și pe tot sistemul de sănătate în ansamblu”, a declarat Salomon.

Deși Franța este acum țara cu cele mai multe cazuri din Europa, Salomon a subliniat că rata de reproducere a coronavirusului a scăzut sub 1 în țară și că numărul zilnic de cazuri noi a început să scadă în ultimele săptămâni, grație măsurilor restrictive dure adoptate.

Conform ultimelor date, 33.139 de pacienți bolnavi de Covid-19 se află în spitalele franceze, cu 327 mai puțini față de luni, în timp ce 4.838 se află în secții de terapie intensivă. Alți 1.219 pacienți au murit din cauza Covid-19 de luni, fapt ce aduce bilanțul total al deceselor la 46.273 în Franța.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram