/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Guvernul a stabilit ce pensii vor primi familiile militarilor și funcționarilor publici cu statut special, care au pierdut întreținătorul

missing
18 noiembrie 2020, ora 17:15

Guvernul a decis, în cadrul ședinței de astăzi, ce pensii vor primi familiile militarilor și funcţionarilor publici cu statut special, în cazul pierderii întreţinătorului. Noul mecanism se va aplica din 1 ianuarie 2021.

Poitrivit proiectului, pensia, în cazul pierderii întreţinătorului se va stabili în mărime de 50% din venitul mediu lunar al întreţinătorului pentru fiecare membru de familie inapt pentru muncă pentru familiile militarilor, ale funcţionarilor publici cu statut special, care au decedat în urma unei răniri, contuzionări sau schilodiri în timpul unui accident legat de îndeplinirea obligaţiilor serviciului militar/special.

Familiile militarilor, ale funcţionarilor publici cu statut special, care au decedat în urma unei schilodiri în timpul unui accident nelegat de îndeplinirea obligaţiilor serviciului militar/special sau în urma unei afecţiuni contractate în timpul îndeplinirii serviciului militar/special vor primi 50% din venitul mediu lunar al întreţinătorului pentru fiecare membru inapt pentru muncă.

Pensia în cazul pierderii întreţinătorului pentru familiile pensionarilor din rândurile militarilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special se va calcula în mărime de 50% din cuantumul pensiei plătite pensionarului decedat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram