Guvernul a decis, în cadrul ședinței de astăzi, ce pensii vor primi familiile militarilor și funcţionarilor publici cu statut special, în cazul pierderii întreţinătorului. Noul mecanism se va aplica din 1 ianuarie 2021.

Poitrivit proiectului, pensia, în cazul pierderii întreţinătorului se va stabili în mărime de 50% din venitul mediu lunar al întreţinătorului pentru fiecare membru de familie inapt pentru muncă pentru familiile militarilor, ale funcţionarilor publici cu statut special, care au decedat în urma unei răniri, contuzionări sau schilodiri în timpul unui accident legat de îndeplinirea obligaţiilor serviciului militar/special.

Familiile militarilor, ale funcţionarilor publici cu statut special, care au decedat în urma unei schilodiri în timpul unui accident nelegat de îndeplinirea obligaţiilor serviciului militar/special sau în urma unei afecţiuni contractate în timpul îndeplinirii serviciului militar/special vor primi 50% din venitul mediu lunar al întreţinătorului pentru fiecare membru inapt pentru muncă.

Pensia în cazul pierderii întreţinătorului pentru familiile pensionarilor din rândurile militarilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special se va calcula în mărime de 50% din cuantumul pensiei plătite pensionarului decedat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!