Președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi întrevederi cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko și cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Dereck Hogan. În discuțiile cu cei doi diplomați, Maia Sandu a accentuat că izolarea internațională a Republicii Moldova s-a încheiat și a accentuat că este necesară o nouă etapă în politica externă a Republicii Moldova, o politică externă dusă în interesul cetățenilor.

Ne-ați sprijinit în perioade dificile și ați fost alături de cetățenii noștri și la bine, și la greu. Ați ajutat Republica Moldova și în lupta împotriva corupției, și în consolidarea democrației, și în atenuarea efectelor crizei pandemice. Vom continua să lucrăm pe toate cele trei planuri și vom depăși perioada grea care s-a abătut asupra țării noastre, inclusiv prin cooperare strânsă cu UE. Avem nevoie de sprijin pentru dezvoltarea localităților, pentru a crește nivelul de trai al cetățenilor”, a precizat Maia Sandu în discuția sa cu Peter Michalko.

De asemenea, Maia Sandu a menționat că va depune toate eforturile pentru ca Republica Moldova să obțină cât mai multe resurse pentru țară în contextul începerii procesului de negociere pentru o nouă agendă de asociere Republica Moldova-UE. „Vom duce o politică externă deschisă, pozitivă și benefică pentru țară. S-a terminat cu selfie-uri pe coridoare. S-a terminat cu izolarea. S-a terminat cu politica externă dusă în beneficiul unui partid și al unei persoane. Începem o politică externă care aduce beneficii cetățenilor moldoveni”, a menționat președinta aleasă.

De asemenea, președinta aleasă, Maia Sandu, a discutat despre situația actuală din Republica Moldova și cu ambasadorul SUA în Republica Moldova Dereck Hogan.

Ajutorul constant al SUA pentru Republica Moldova înseamnă foarte mult pentru moldoveni, care simt că au un partener de nădejde în calea lor pentru construirea unui stat de drept, ridicarea nivelului de trai și respectarea drepturilor omului”, a menționat Sandu.

Maia Sandu a menționat că cetățenii Republicii Moldova sunt puternic afectați de criza economică și sanitară și că depășirea acestor crize este o prioritate imediată. „Vom trece cu bine peste această perioadă grea și vom reuși să ajutăm antreprenorii, agricultorii și familiile nevoiașe, să creștem capacitatea spitalelor și să susținem medicii, inclusiv prin cooperarea cu SUA”, a menționat președinta aleasă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!