O porțiune din trotuarul de pe strada Calea Ieşilor va fi modernizat. Este vorba despre tronsonul cuprins între str. Ion Creangă și intrarea principală din Parcul „Alunelul”. Modernizarea obiectivului presupune schimbarea asfaltului degradat cu dale de beton, amenajarea parcărilor și a pistei pentru bicicliști, pe o lungime de 500 metri de trotuar.

Primarul general, Ion Ceban, a anunțat că lucrările de modernizare a trotuarului vor începe astăzi.

În cadrul proiectului vor fi pavate celor două zone pietonale ale trotuarului, amenajate două parcări pentru biciclete și instalat mobilierului urban (bănci și coșuri de gunoi). Totodată, de-a lungul străzii vor fi amenajate parcări publice pentru automobile.

În perioada următoare, pretura sectorului Buiucani va iniția proiectul de reparaţie a trecerii subterane din preajmă: Calea Ieşilor – Piața Dimitrie Cantemir – str. Ion Creangă, care va fi redenumită în „Trecerea pietonală Iaşi”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!