/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Președinta aleasă a R. Moldova s-a întâlnit cu ambasadorii Rusiei și României la Chișinău. Despre ce au discutat

18 noiembrie 2020, ora 13:41

După ce duminică a fost aleasă în calitate de președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit astăzi și cu ambasadorii României și Rusiei la Chișinău. Maia Sandu a menționat că își dorește să reia proiectele de infrastructură și în domeniul economic cu România, iar cu Federația Rusă își dorește să dezvolte relații bune.

România a fost mereu un prieten bun pentru cetățenii noștri, mai ales în perioade complicate. Suntem foarte recunoscători pentru susținerea acordată de România, inclusiv în pandemie. Le mulțumesc încă o dată, personal, dar și în numele oamenilor din Republica Moldova, medicilor și asistenților români, care ne-au sărit în ajutor atunci când pandemia începea să se declanșeze și la noi în țară”, a declarat Maia Sandu în cadrul întrevederii cu Daniel Ioniță.

Președinta aleasă a accentuat că Republica Moldova intră într-o nouă etapă a politicii externe, de scoatere a țării din izolare și de aprofundare a relațiilor bilaterale în beneficiul cetățenilor. „Îmi doresc foarte mult să reluăm cât mai curând proiectele demarate de echipa noastră la guvern în parteneriat cu Guvernul României, și anume proiectele de infrastructură, inclusiv în domeniul energetic. De asemenea, avem nevoie de sprijin suplimentar pentru a depăși pandemia”, a menționat Maia Sandu.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, cei doi au discutat despre agenda de cooperare bilaterală între Republica Moldova și Federația Rusă. Maia Sandu a accentuat că misiunea ei în calitate de Președinte este să unifice societatea și să construiască un stat funcțional care lucrează pentru cetățeni.

Președintele ales Maia Sandu a menționat că interesul cetățenilor moldoveni va sta la baza politicii externe: „Este misiunea mea să scot țara din izolare internațională și să dezvoltăm relații bune cu Federația Rusă, care să permită rezolvarea unor probleme importante pentru cetățeni. Am convenit să începem să lucrăm imediat pentru a prelungi scutirea de taxa vamală la exportul unei serii de produse moldovenești, care expiră la sfârșitul acestui an”, a declarat președinta.

Maia Sandu a precizat că va duce o politică externă activă pe toate planurile, care va avea la bază interesul național. „Voi depune eforturi maxime pentru a avea o relație pozitivă, pragmatică și previzibilă cu Federația Rusă. Sper să putem avea o cooperare bună de acum înainte”, a precizat Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram