Șapte mii de flacoane de Remdesivir pentru tratamentul virusului COVID-19 au ajuns în Moldova

18 noiembrie 2020, ora 09:39

Lotul de 7000 flacoane de Remdesivir, cumpărat de Centrul pentru Achiziţii Publice Centralizate în Sănătate pentru tratamentul în staționar a pacienților cu forme moderate de COVID-19, a ajuns astăzi în Republica Moldova și va fi repartizat instituțiilor medico-sanitare publice din țară.

Totodată, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), vor fi organizate instruiri în toate spitalele din țară privind utilizarea corectă a medicamentului Remdesivir în tratamentul pacienților infectați cu COVID-19.

Medicamentul Remdesivir a fost inclus în protocolul Clinic Național Provizoriu, la sugestia Organizației Mondiale a Sănătății, fiind recomandat pentru tratamentul pacienţilor spitalizaţi cu COVID-19, cu o formă moderată a bolii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram