Putem face multe pentru Republica Moldova acum, putem să ajutăm. Trebuie să fim implicați. Comisia Europeană și Parlamentul European poate face mai mult și noi, Partidul Popular European, trebuie să fim principala forță care ajută la nivel european. Declarația îi aparține lui europarlamentarului Siegfried Mureșan.

În același timp, membrul Parlamentului European a menționat că în Republica Moldova încă nu există un prim-ministru care să vrea să reformeze țara. „Maia Sandu încă nu are nici o majoritate clară în Parlamentul Republicii Moldova care să o susțină. Dar un lucru este clar: să ai un președinte pro-european este o schimbare foarte mare pentru țară și este foarte important și pentru Uniunea Europeană ca în vecinătatea noastră estică să fie un președinte care vrea să lucreze cu Uniunea Europeană și să implementeze reforme”.

De asemenea, acesta spune că Comisia pentru afaceri externe și Delegația Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova, poate face multe lucruri în Parlamentul European în următoarele săptămâni și în următoarele luni pentru a ajuta Republica Moldova.

„De aceea, trebuie să ajutăm, să ne implicăm, să conlucrăm cu președintele-ales al Republicii Moldova, care vine din familia noastră politică și care va aduce mai multă stabilitate în Vecinătatea estică imediată a Uniunii Europene. Aceasta este o veste foarte bună pentru noi și pentru Europa și este o înfrângere pentru Putin”, a conchis Mureșan.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!