/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Siegfried Mureșan: „Putem face multe pentru Republica Moldova acum, putem să ajutăm”

missing
18 noiembrie 2020, ora 17:24

Putem face multe pentru Republica Moldova acum, putem să ajutăm. Trebuie să fim implicați. Comisia Europeană și Parlamentul European poate face mai mult și noi, Partidul Popular European, trebuie să fim principala forță care ajută la nivel european. Declarația îi aparține lui europarlamentarului Siegfried Mureșan.

În același timp, membrul Parlamentului European a menționat că în Republica Moldova încă nu există un prim-ministru care să vrea să reformeze țara. „Maia Sandu încă nu are nici o majoritate clară în Parlamentul Republicii Moldova care să o susțină. Dar un lucru este clar: să ai un președinte pro-european este o schimbare foarte mare pentru țară și este foarte important și pentru Uniunea Europeană ca în vecinătatea noastră estică să fie un președinte care vrea să lucreze cu Uniunea Europeană și să implementeze reforme”.

De asemenea, acesta spune că Comisia pentru afaceri externe și Delegația Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova, poate face multe lucruri în Parlamentul European în următoarele săptămâni și în următoarele luni pentru a ajuta Republica Moldova.

„De aceea, trebuie să ajutăm, să ne implicăm, să conlucrăm cu președintele-ales al Republicii Moldova, care vine din familia noastră politică și care va aduce mai multă stabilitate în Vecinătatea estică imediată a Uniunii Europene. Aceasta este o veste foarte bună pentru noi și pentru Europa și este o înfrângere pentru Putin”, a conchis Mureșan.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram