Intervenție chirurgicală inedită, în Italia. Un băiat de 10 ani a fost operat de un cancer la măduva spinării, în timp ce un muzician cânta la un pian adus în sala de operaţii. Acest detaliu a fost făcut public chiar de către administrația spitalului în care a avut loc intervenţia.

Operaţia a avut loc, luni, în una dintre clinicile din Ancona, oraș din centrul Italiei. La pian a cântat Emiliano Toso, care în trecut a fost specializat în biologie moleculară, dar care a devenit muzician şi crede cu tărie în puterea terapeutică a muzicii.

Se pare că muzica a avut efect benefic asupra băiatului de 10 ani, chiar dacă el se afla sub anestezie generală, a declarat medicul care a făcut intervenția. Potrivit lui, creierul băiatului reacționa de parcă putea simţi melodia, iar atunci când muzica s-a oprit, scanerul, cu ajutorul căruia era monitorizat, a afișat modificări la nivelul sistemului nervos”, a mai spus chirurgul care a operat copilul.

Băiatul l-a întâlnit pe Toso, înainte de operaţie, şi i-a spus că muzica lui i se pare ”puţin plictisitoare” şi că preferă stilul heavy metal, a declarat la rândul lui muzicianul, precizând că mama băiatului este profesoară de pian şi vioară.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!