/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ Operat pe ritmuri muzicale. Un băiat din Italia a fost operat de cancer, pe acorduri de pian

missing
18 noiembrie 2020, ora 20:41

Intervenție chirurgicală inedită, în Italia. Un băiat de 10 ani a fost operat de un cancer la măduva spinării, în timp ce un muzician cânta la un pian adus în sala de operaţii. Acest detaliu a fost făcut public chiar de către administrația spitalului în care a avut loc intervenţia.

Operaţia a avut loc, luni, în una dintre clinicile din Ancona, oraș din centrul Italiei. La pian a cântat Emiliano Toso, care în trecut a fost specializat în biologie moleculară, dar care a devenit muzician şi crede cu tărie în puterea terapeutică a muzicii.

Se pare că muzica a avut efect benefic asupra băiatului de 10 ani, chiar dacă el se afla sub anestezie generală, a declarat medicul care a făcut intervenția. Potrivit lui, creierul băiatului reacționa de parcă putea simţi melodia, iar atunci când muzica s-a oprit, scanerul, cu ajutorul căruia era monitorizat, a afișat modificări la nivelul sistemului nervos”, a mai spus chirurgul care a operat copilul.

Băiatul l-a întâlnit pe Toso, înainte de operaţie, şi i-a spus că muzica lui i se pare ”puţin plictisitoare” şi că preferă stilul heavy metal, a declarat la rândul lui muzicianul, precizând că mama băiatului este profesoară de pian şi vioară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram