17 oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 13 au fost transportați la spital, inclusiv patru copii, în urma a zece accidente rutiere. Incidentele au fost înregistrate în ultimele 48 de ore. 

„Timp de 48 de ore au fost înregistrate 10 accidente de circulație, în urma cărora au avut de suferit 17 persoane. Ulterior, 13 pacienți, inclusiv 4 copii cu diverse traumatisme au fost transportați la spital”, informează Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Potrivit informațiilor, de la începutul săptămânii echipele AMU au acordat primul ajutor medical calificat la 771 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv opt pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 543 de cazuri, dintre care 55 de accidente vasculare cerebrale. Urgențele respiratorii au constituit 1139 solicitări, dintre care 416 IRVA.

În perioada 16-17 noiembrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 4216 solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 1689 pacienți, dintre care 1473 adulți și 216 copii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!