Circa opt din zece cazuri de abuz sexual asupra copiilor în mediul online nu ajung la etapa de urmărire penală, din cauza acțiunilor procesuale superficiale. Asta se arată în nota informativă a Centrului Internațional „La Strada”. 

Potrivit aceleași surse, în primele zece luni ale anului curent pe platforma siguronline.md au fost raportate 49 de cazuri prezumate abuzuri sexuale comise în mediul online împotriva copiilor, cu 172 la sută mai multe comparativ cu datele înregistrate în anul 2019.

Doar în primele zece luni ale anului curent, specialiștii La Strada Moldova au oferit asistență legală și psihologică pentru 94 de copii – victime ale diferitor forme de abuz sexual și exploatare sexuală, 45 de cazuri au fost înregistrate în anul curent. Dintre aceștia, 25 sunt victime ale abuzurilor sexuale online. Cea mai mică victimă are doar șase ani.

Astăzi, 19 noiembrie, CI La Strada Moldova și Inspectoratul General al Poliției au semnat un acord de colaborare de lungă durată, scopul căruia este coordonarea și susținerea eforturilor comune în prevenirea mai multor categorii de infracțiuni, printre care și abuzurile sexuale săvârșite asupra copiilor în mediul online.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!