/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Sesizarea depusă de Iurie Reniță privind „încălcarea regimului declarării averii de către Corneliu Furculiță”, admisă de ANI

19 noiembrie 2020, ora 16:09

Sesizarea depusă de deputatul Iurie Reniță la Autoritatea Națională de Integritate privind „încălcarea regimului juridic al declarării averii de către deputatul Corneliu Furculiță” a fost admisă. 

„Urmare demersurilor repetate la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) vis-a-vis de nedeclararea a circa șase milioane două sute patruzeci și două mii trei sute șaptezeci lei (6.432.370 lei) în Declarația de avere de către fostul (2015–2019) și actualul deputat socialist Corneliu Furculiță, sumă enormă pe care a împrumutat-o de la SRL „Exclusiv Media”, fondator al căreia este chiar el, recent am primit răspunsul de la ANI, prin care sunt informat că noua mea sesizare a fost „conexată la dosarul de control aflat în derulare”, care a fost trimisă pentru investigare Procuraturii Anticorupție”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

În continuare, Iurie Reniță spune că „sper mult că de această dată nu va mai urma un rușinos ping-pong politic între PA și ANI, iar ambele instituții își vor face datoria în conformitate cu responsabilitățile legale ce le revin”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram