Încă o ședință de judecată amânată în cazul carabinierului din Bălți, care a împușcat mortal un tânăr din Elizaveta

19 noiembrie 2020, ora 16:03

Încă o ședință de judecată amânată în cazul carabinierului din Bălți, care a împușcat mortal un tânăr din Elizaveta, acum aproape un an. Motivul invocat de către președintele colegiului de examinare este absența unui membru din completul de judecată, scrie nordnews.md.

„Au fost finisate probele acuzării, la ședința de astăzi, urma să trecem la probele apărării, ceea ce ar fi presupus audierea inculpatului și a unei liste de martori pe care a prezentat-o avocații inculpatului. Pe motiv că unul dintre judecători este bolnav, ședința de astăzi nu a fost lucrativă. Următoarea ședință a fost stabilită pentru data de 23 noiembrie, la ora 9:30”, a declarat Andrei Guțu, președintele colegiului de examinare a cauzei penale.

În procesul de examinare a cauzei penale pe numele lui Vitalie Tataru au fost audiați 15 martori din partea acuzării și urmează ascultarea a încă 6 martori din partea apărării. La ședința de luni, urmează să se prezinte și inculpatul.

„Există principiul prezumției de nevinovăției, care nu a fost anulat și nici nu trebuie anulat acest principiu, deci, inculpatul, la moment, se află în arest preventiv, care este o măsură preventivă. A fost prelungit arestul, în continuare, Instanța, dacă va fi prezentat un alt demers de către Procuror, Instanța de Judecată o să-l examineze și o să se pronunțe prin hotărâre”, a spus judecătorul.

Anterior, familia lui Simion Botnaru, care a fost împușcat mortal în ajun se Sf. Vasile, a declarat că avocații lui Tataru ar încerca să tragă de timp pentru a obține eliberarea clientului lor pe motivul expirării termenului de 12 luni, prevăzut de lege. Acesta este învinuit de săvârșirea unui omor intenționat.

„În cauza penală Tataru, un impediment în examinare în termeni mai restrânși este faptul că este examinată în complet de trei judecători. Trei judecători care au multe dosare. Cel puțin eu am peste 450 de dosare în procedură. Nu a fost nicio premiză de amânare nejustificată. Consider că o să fie examinată cauza până la un an de zile, să nu depășin perioada de 12 luni de examinare”, a spus Andrei Guțu.

Pe data de 13 ianuarie un tânăr de 23 de ani, din satul Elizaveta, mun. Bălți, a fost împușcat mortal într-o încăierare, de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram