Mijloacele financiare deținute de SRL „ARGUS-S”, 11 313 795 de lei, care se aflau în conturile unei bănci din Republica Moldova, au fost sechestrate, anunță Procuratura Generală într-un comunicat, precizând că banii care urmau să fie transferați către conturile unei companii nerezidente din Turcia.

„În cadrul dosarului vizând Frauda Bancară, Procuratura Anticorupție de comun cu Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor au stabilit că pe 9 noiembrie 2020, SRL „ARGUS-S” a inițiat două transferuri în sumă totală de 660 166,12 de dolari către compania nerezidentă OTIV PRIME SERVICES BV, pe un cont bancar deschis în Turcia”, a mai menționat Procuratura Generală.

Amintim că fostul lider PDM a fost localizat anume în Republica Turcia. „Având în vedere că societățile comerciale nominalizate sunt încorporate în compania nerezidentă OTIV PRIME HOLDING BV, a cărei beneficiar efectiv este  Vladimir Plahotniuc, procurorii le-au blocat tranzacțiile, solicitând aplicarea sechestrului în scopul unei eventuale confiscări speciale pentru repararea prejudiciului cauzat prin infracțiune”, se mai arată în comunicat.

Pe 18 mai 2020, Procuratura a emis ordonanța de punere sub învinuire și completarea acuzării în privința fostului lider PDM, incriminându-i comiterea infracțiunilor de „creare și conducere unei organizații criminale”, „escrocherie” și ”spălarea banilor în proporții deosebit de mari”.

Urmărirea penală este în curs de desfășurare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!