Ministerul Apărării Naţionale din România pregătește astăzi un zbor pentru transportarea, cu o aeronavă militară, a unor pacienţi COVID care nu mai au locuri în Bucureşti, scrie Agerpres.

Managerul Institutului Victor Babeș de la București, Emilian Imbri, a explicat la Digi24 cum s-a ajuns la această situație critică. Medicul a spus că la institutul pe care îl coordonează sunt ocupate toate cele nouă paturi de la ATI, situație care era previzibilă și referitor la care s-au tras de luni de zile semnale de alarmă.

„La Babeș putem primi pacienți, dar la ATI nu. Acum două zile, a trebuit să cerem și am obținut transferul unei paciente pentru care nu era loc liber în Babeș, a ajuns la ATI Craiova în stare bună, în prezent, starea ei este echilibrată. Nu avem foarte des astfel de situații, până acum nu avut probleme pe care să nu le rezolvăm în București”, a explicat Imbri.

Conform MApN, pacienţii din prima cursă a aeronavei C 27J Spartan vor fi preluaţi de pe aeroporturile Bacău şi Iaşi.

Precizăm că în ultimele 24 de ore au fost 10.108 de cazuri noi de COVID-19, din 36.963 de teste efectuate. Alți 167 de români au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!