Rusia este deschisă dezvoltării cooperării cu Moldova și salută declarațiile Maiei Sandu, care a câștigat alegerile prezidențiale, cu privire la intenția de a menține relații constructive între țări. Acest lucru a fost anunțat în cadrul unui briefing joi de către reprezentantul oficial al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova,transmite tass.ru.

„Salutăm intențiile declarate ale președintelui ales [al Republicii Moldova, Maia Sandu] de a promova menținerea relațiilor constructive între Moldova și Rusia. La rândul nostru, suntem deschiși la dezvoltarea cooperării ruso-moldovene reciproc avantajoase în diferite domenii în interesul popoarelor țărilor noastre, precum și la o interacțiune strânsă pentru a realiza viabilitate durabilă și viabilă Așezarea transnistreană “, a spus ea.

Potrivit lui Zaharova, Moscova speră ca în timpul președinției lui Sandu, vor fi realizate promisiunile sale „cu privire la respectarea drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor țării, indiferent de limba în care vorbesc”, să se realizeze. Zaharova a subliniat că alegerile prezidențiale din Moldova, potrivit observatorilor internaționali, au avut loc în conformitate cu standardele democratice general acceptate.

Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe rus a mai amintit că șeful Federației Ruse Vladimir Putin a felicitat-o pe Sandu cu victoria sa la alegeri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!