/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Reprezentanta MAE rus: Moscova salută declarațiile lui Sandu de a dezvolta dialogul între Federația Rusă și Moldova

19 noiembrie 2020, ora 17:53

Rusia este deschisă dezvoltării cooperării cu Moldova și salută declarațiile Maiei Sandu, care a câștigat alegerile prezidențiale, cu privire la intenția de a menține relații constructive între țări. Acest lucru a fost anunțat în cadrul unui briefing joi de către reprezentantul oficial al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova,transmite tass.ru.

„Salutăm intențiile declarate ale președintelui ales [al Republicii Moldova, Maia Sandu] de a promova menținerea relațiilor constructive între Moldova și Rusia. La rândul nostru, suntem deschiși la dezvoltarea cooperării ruso-moldovene reciproc avantajoase în diferite domenii în interesul popoarelor țărilor noastre, precum și la o interacțiune strânsă pentru a realiza viabilitate durabilă și viabilă Așezarea transnistreană “, a spus ea.

Potrivit lui Zaharova, Moscova speră ca în timpul președinției lui Sandu, vor fi realizate promisiunile sale „cu privire la respectarea drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor țării, indiferent de limba în care vorbesc”, să se realizeze. Zaharova a subliniat că alegerile prezidențiale din Moldova, potrivit observatorilor internaționali, au avut loc în conformitate cu standardele democratice general acceptate.

Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe rus a mai amintit că șeful Federației Ruse Vladimir Putin a felicitat-o pe Sandu cu victoria sa la alegeri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram