/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Pro Moldova ia în calcul inițierea unei moțiuni împotriva Guvernului, dacă Chicu nu-și va da demisia 

19 noiembrie 2020, ora 13:07

Grupul „Pro Moldova” spune că ia în calcul o posibilă moțiune împotriva Guvernului, dacă premierul Ion Chicu nu-și va da demisia. 

„Sigur că discutăm cu colegii, inclusiv din alte partide politice, despre moțiunea de cenzură, despre posibilitatea de a depune o moțiune de cenzură. Considerăm că ar fi corect, politic, ca domnul Ion Chicu să-și depună singur demisia, dacă mai are onoare și corectitudine. În cazul în care, o să vedem în timpul apropiat că nu-și depune demisia, o să examinăm posibilitatea de a depune moțiune de cenzură, dar trebuie să fim conștienți că avem nevoie de 51 de voturi la aprobare”, a menționat liderul Pro Moldova, Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă.

În context, Andrian Candu a menționat că „vom continua să criticăm și să cerem ca acest Guvern să-și dea demisia, fiindcă prim-ministrul Chicu și miniștrii și-au pierdut și credibilitatea și legitimitatea, dar și legalitatea. Trebuie să plece în demisie, ca noi cei din Parlament să avem posibilitatea să declanșăm alegeri parlamentare anticipate, pe e altă parte să instalăm un Guvern anticriză, cu toată responsabilitatea să administreze țara”.

„Vedem că în fiecare zi numărul infectaților crește, la un număr de teste relativ mic. Peste 40 la sută sunt infectați în comparație cu numărul de teste. Este o rată neîntâlnită nici în state mai puțin dezvoltate  de Republica Moldova, la nivel global. În aceste condiții, am venit cu proiecte de legi pentru beneficii pentru cetățeni. După ce această guvernare administrează atât de rău Republica Moldova și treburile statului, după ce conducerea Parlament, care este formată din membri PSRM, au blocat activitatea Parlamentului de două luni, iată că astăzi socialiștii, guvernarea și conducerea Parlamentului au refuzat să introducă câteva proiecte importate. Au găsit tot felul de explicații”, a explicat Andrian Candu.

De asemenea, liderul Pro Moldova a criticat și refuzul deputaților de a introduce pe ordinea de zi a proiectului care prevede două zile pentru votul în Diasporă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram