/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Un bărbat de 63 de ani din satul Micăuți a dispărut, luni. Acesta este căutat de rude, poliție și voluntari

19 noiembrie 2020, ora 21:10

A plecat în pădure la strâns ciuperci și nu s-a mai întors. Este vorba despre un bărbat din satul Micăuți, raionul Strășeni, care este căutat cu disperare de rude, voluntari și poliție.

Deja de trei zile, familia bărbatului și un grup de voluntari îl caută cu disperare pe Constantin Simion. Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, ar fi ieșit din casă, luni, pe la ora 15, ca să culeagă ciuperci în pădurea de lângă sat. De atunci, nimenu nu l-a mai văzut.

VERONICA, FIICA BĂRBATULUI DISPĂRUT: „Ieri, toată ziua l-am căutat, l-am căutat. Mai puțini eram, patru doar, dar azi puțin suntem mai mulțișori și sperăm să-l găsim? – Ieri ați căutat în altă parte a pădurii? – Da, am luat jumătatea aia și jumătatea asta, acum mergem pe mijloc până la traseu și ne gândim poate să nu-l fi lovit vreo mașină, pentru că a ieșit noaptea și poate l-a lovit cineva, că el nu se temea de mașini, de nimic, putea să iasă brusc în față. Și îl căutăm. Sperăm să-l găsim.”

„De luni până azi e mult timp!”

Rudele bărbatului dispărut spun că acesta obișnuia să meargă des la cules ciuperci, dar revenea acasă. O singură dată, însă, acum 4 ani, Simion a ieșit din ogradă și timp de 11 zile a fost de negăsit. Atunci, poliția l-a găsit pe bărbat, mergând pe jos, tocmai în raionul Căușeni.

ALEXANDRU, GINERELE BĂRBATULUI DISPĂRUT: „El avea de astea, dar adică se întorcea. Ieșea pe jumătate de oră și venea înapoi acasă. De vreo cinci ori pe zi putea să meargă în pădure să culeagă ciuperci, dar se întorcea, nu a fost nici o problemă niciodată așa.”

Pentru a cere ajutor la căutările bărbatului, rudele au scris o postare pe facebook. Așa că oamenii care vor să ajute au venit azi în Micăuți. Unii voluntari au mers pe jos, printre crengi de-a lungul pădurii, alții însă au mers cu atv-urile sau cu mașina.

VOLUNTAR: „Pe internet a făcut un băiat o publicație și, ca să nu stau acasă, am venit și eu să dau o mână de ajutor. Și iată am început de la margine de sat până încoace. Mergem și ne ducem mai în deal.”

Pe parcursul zilei, se vor mai apropia și alți voluntari ca să ajute la căutarea celui dispărut.

TATIANA, FIICA BĂRBATULUI DISPĂRUT: „Îl căutăm deja de vreo două zile prin pădure, văzând că vremea nu-i chiar favorabilă, nu avem altă soluție și rugăm pe toți care au văzut poate, au auzit, să ne anunțe măcar cum pot, pe facebook, cu un număr de telefon, vă rog ajutați-ne care ați văzut postarea noastră.”

Responsabilii de la poliție spun că bărbatul a fost dat în căutare și se face tot posibilul ca acesta să fie găsit.

MARIANA BEȚIVU, PURTĂTOARE DE CUVÂNT IGP: „Polițiștii din Strășeni desfășoară activități de căutare pentru identificarea unui bărbat în vârstă de 63 de ani din satul Micăuți. Sesizare a fost făcută, ieri, 18 noiembrie, în jurul orei 18, de soția bărbatului.”

Persoana dată în căutare era îmbrăcată în scurtă de culoare bej, pantaloni de culoare neagră și era încălțată în galoși. Persoanele care dețin informații sunt rugate să apeleze Serviciul Unic de Urgență 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram