Adunările publice de peste 20 de persoane vor fi interzise în regiunea capitalei finlandeze Helsinki, pentru a combate creşterea numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, au anunţat vineri autorităţile acestei ţări, informează Reuters.

Chiar dacă media zilnică de contaminări în ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori se menţine în Finlanda la 58, cea mai mică din Europa, autorităţile sanitare subliniază că rata este de aproape două ori mai mare în regiunea capitalei şi că din acest motiv sunt necesare noi restricţii.

„Numărul maxim de persoane ce se vor putea aduna la evenimente publice în spaţii inchise va fi restricţionat la 20 în regiunea capitalei, începând cu 23 noiembrie, timp de trei săptămâni”, a declarat primarul capitalei Helsinki, Jan Vapaavuori, citează Agerpres.

În ultimele luni, finlandezii s-au putut bucura oarecum de libertăţi în comparaţie cu mulţi alţi europeni, aflaţi în carantină, şi au putut frecventa concerte şi teatre, care vor fi acum închise pentru trei săptămâni.

Joi, guvernul a decis să extindă restricţiile de călătorie mai vechi, care cer ca aceia care vin din majoritatea altor ţări să prezinte un test negativ la COVID-19 atunci când sosesc în Finlanda şi să se plaseze în izolare pentru 10 zile sau să se testeze pentru a doua oară.

În regiunea capitalei, bazinele de înot, sălile de fitness şi alte locaţii pentru evenimente sportive vor rămâne deschise cu păstrarea restricţiilor de distanţare socială, însă echipele sportive de adulţi şi sporturile de contact vor fi suspendate, a spus Vapaavuori.

Autorităţile au descris noile restricţii drept unele preventive, însă necesare dat fiind riscul ridicat de deteriorare rapidă a situaţiei în cazul în care nu vor fi luate măsuri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!