După ce în ultimele două zile în Republica Moldova s-au înregistrat cifre record de îmbolnăvire cu virusul COVID-19, premierul Ion Chicu îndeamnă cetățenii să poarte masca de protecție și să manifeste maximă atenție față de propria sănătate și a celor din jur. Șeful cabinetului de miniștri recunoaște că autoritățile au un arsenal limitat de instrumente pentru a stopa răspândirea acestui virus.

Într-o postare matinală pe Facebook, prim-mnistrul anunță că, actualmente, Republica Moldova este pe locul 19 în Europa după numărul de cazuri raportat la un milion de populație și pe 13 la numărul de decese raportat la un milion de populație.

Deși la etapa actuală locuri în spitale și în secțiile de terapie intensivă mai avem, în căteva săptămâini sistemul medical va fi la limită și vom avea dificultăți mari la internarea bolnavilor noi de COVID19. În condițiile în care nu ne dorim și (sincer vorbind) nu putem veni cu măsuri de restricționare a activităților economice și a circulației libere a cetățenilor, arsenalul de instrumente ale statului pentru a stopa răspândirea acestui virus este destul de limitat. În această situație rog cetățenii Republicii Moldova să manifeste maximă atenție și responsabilitate față de propria sănătate, dar și a semenilor din jur. E greu de respirat cu mască, știu, dar utilizând acest mijloc de protecție avem o șansă în plus de a rămîne sănătoși, de a rămâne în viață”, a menționat Ion Chicu.

Ieri, în Republica Moldova s-au înregistrat 1442 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, iar miercuri cifra s-a ridicat la 1607 persoane infectate. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 93 961 cazuri. În total, 75 530 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar alte 2091 au decedat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!