/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO/ Lucrările de demontare a părților avariate ale Filarmonicii Naționale s-au încheiat. Metalul evacuat va fi vândut

missing
20 noiembrie 2020, ora 17:01

Lucrările de demontare a materialelor avariate în urma incendiului de la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici au fost finalizate. Pe parcursul mai multor zile muncitorii au evacuat deșeurile, dar și materialele constructive cu risc de prăbușire. Din interiorul edificiului au fost evacuate peste 68 tone de metal, care urmează să fie comercializate, iar sursele financiare vor reveni beneficiarului.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații Excepționale, muncitorii au lucrat concomitent pe două sectoare, reușind să elibereze de deșeuri sala mare și sala mică a Filarmonicii. Acțiunile de demontare au avut loc pe o suprafața de peste 700 metri pătrați.

Astăzi, 20 noiembrie, s-a desfășurat ședința grupului de gestionare a situației, unde s-au pus în discuție rezultatele și acțiunile întreprinse. În cadrul acesteia au participat reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Apărării, Inspecția de Stat în Construcții, Agenția Supraveghere Tehnică, autoritățile publice locale, dar și reprezentanții Filarmonicii Naționale. 

Minsiterul Educație, Culturii și Cercetării urmează să identifice experți în domeniu pentru expertizarea tehnică a edificiului.

Lucrările de demontare a materialelor constructive deteriorate în urma incendiului produs, au început pe 9 noiembrie. La fața locului pentru executarea acțiunilor au fost antrenate 10 persoane cu 7 unități de tehnică grea. Pentru gestionarea situației la Filarmonică a activat Statul Major al IGSU, care pe parcursul demontării și înlăturării deșeurilor a monitorizat situația.

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram