/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Igor Dodon: „Doar PSRM poate decide când și cum poate fi dizolvat Parlamentul”

missing
20 noiembrie 2020, ora 11:33

Doar PSRM poate decide când și cum poate fi dizolvat Parlamentul. Declarația îi aparține președintelui în exercițiu, Igor Dodon. Potrivit lui, PSRM nu va vota pentru dizolvarea Parlamentului acum, iar alte partide nu vor aduna voturile necesare. Igor Dodon mai propune ca alegerile parlamentare anticipate să aibă loc în octombrie-noiembrie 2021.

„Poziția PSRM față de alegerile anticipate parlamentare pe care am anunțat-o de mai multe ori și nu s-a schimbat. Noi considerăm că acest Parlament trebuie să fie dizolvat. Noi pledăm în continuare pentru alegeri parlamnetare anticipate. Acum întrebarea constă în cum și când de dizolvat Parlamentul? În acest Parlament noi avem 40 de deputați minim. De aceea formula dizolvării acestui Parlament ține de partidul socialiștillor. Noi vom fi acei care vom decide când și cum”, a menționat Dodon în cadrul rubricii sale săptămânale „Președintele Igor Dodon răspunde”.

Mai mult, acesta susține că Guvernul Chicu nu își va da demisia: „Nu examinăm la această etapă demisia din cont propriu. Noi nu vom vota împotriva acestui Guvern, pentru că e unul pe care l-am susținut. Nici alte partide nu vor găsi voturile necesare pentru a-l demite. Propunerea noastră este să trecem de această iarnă și în luna martie-aprilie luăm decizia ce vom face mai departe. Dacă decidem să mergem la anticipate, atunci găsim formula legală. Eu aș propune ca alegerile parlamentare anticipate să aibă loc în lună octombrie-noiembrie 2021. Până atunci să rămână Guvernul minoritar care este acum”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram