Igor Dodon va fi președinte până în ziua în care Maia Sandu va fi învestită în funcție, după care va reveni la cârma partidului socialiștilor pe care l-a creat în 2011. Despre aceasta, președintele în exercițiu a anunțat în cadrul emisiunii sale săptămânale „Președintele Igor Dodon răspunde”. De asemenea, acesta a negat zvonurile precum că ar putea deveni prim-ministru până la sfârșitul acestui an.

„Am văzut cum mai mulți analiști politici au început să lanseze speculații că Igor Dodon repede va face nu știu ce, repede își va da demisia, Greceanîi îl va numi în funcție de premier până la sfârșitul acestui an. Mari aberații. Aceasta ar fi cea mai mare greșeală a mea de până acum. Mandatul de președinte este până la data de 23 decembrie sau până la depunerea jurământului următorului președinte. Până atunci eu nu îmi da demisia”, a spus Dodon în cadrul rubricii sale săptămânale.

„După aceasta îmi voi restabili calitatea de membru PSRM și voi reveni cu susținerea colegilor în fruntea partidului socialiștilor, pe care eu l-am creat și l-am ridicat din 2011 de la zero”, a mai adăugat Dodon.

Amintim că, pe 15 noiembrie a avut loc turul al doilea al alegerilor prezidențiale în Republica Moldova. În urma scrutinului Maia Sandu a fost aleasă în calitate de președintă. Aceasta a acumulat 57, 72% din numărul total de voturi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!