Încă 100 de concentratoare de oxigen vor fi distribuite instituțiilor medicale din țară, datorită suportului financiar oferit de Fondul Global. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Concentratoarele de oxigen sunt extrem de importante în tratamentul bolnavilor cu afecțiuni pulmonare, diagnosticați cu COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susține funcțiile vitale ale organismului”, a menționat Dumbrăveanu într-o postare pe Facebook.

De achiziții s-a ocupat Unitatea de Coordonare, Implementare și Monitorizare a Proiectelor în Domeniul Sănătății (UCIMP).

Totodată, ministra susține că astăzi au fost activate alte 60 de paturi suplimentare la Dispensarul Republican de Narcologie, pentru a face față numărului de internări.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!