/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Oficial! CEC a recunoscut alegerea Maiei Sandu pentru funcția de președintă a Republicii Moldova

missing
20 noiembrie 2020, ora 13:38

CEC a recunoscut în ședința de astăzi, 20 noiembrie, alegerea Maiei Sandu pentru funcția de președintă a Republicii Moldova. Hotărârea CEC va fi remisă Curții Constituționale pentru confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatului de Președinte al Republicii Moldova.

„Confrom datelor procesate în urma organizării și desfășurării turului doi al alegerilor președintelui Republicii Moldova din 15 noiembrie, 2020 și în temeiul articolelor Codului Electoral, CEC aprobă precesul verbal privind totalizarea rezultatelor turului doi al președintelui Republicii Moldova conform anexei. Se declară aleas concurentul electoral Maia Sandu, din partea Partidului Politic Acțiunea și Solidaritate, care a obținut cel mai mare număr de voturi în al doilea tur de scrutin. Prezenta Hotărâre se remite Curții Constituționale pentru confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatului de președinte al Republicii Moldova. Prezenta Hotărâre intră în vigoare de la data publicării pe pagina web oficiale a CEC și în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și poate fi constestată în decurs de trei zile calendaristice de la data adoptării”, a declarat președintele CEC, Dorin Cimil, în cadrul ședinței.

Amintim că, pe 15 noiembrie în Republica Molodva a avut loc turul doi al alegerilor prezidențiale. În urma scrutinului lidera PAS, Maia Sandu a acumulat 57,72% din totalul de voturi. În același timp, pentru Igor Dodon au votat – 42, 28%.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram