/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Black Friday prinde viață tot mai mult în țara noastră

missing
20 noiembrie 2020, ora 22:31

Black Friday, o tradiție bine cunoscută și o zi așteptată în toată lumea, prinde contur și în țara noastră. De la electrocasnice și materiale de construcție, până la articole vestimentare și elemente de decor, toate sunt puse la dispoziția cumpărătorului cu reducere. Agenții economici recurg la aceste trucuri, pentru a atrage cât mai mulți clienți și pentru a-și vinde produsele, care stau de mai mult timp pe rafturi sau pur și simplu pentru a-și mări vânzările. Pe de altă parte, cumpărători spun că prind oferte bune și se bucură de acest gest. Chiar și așa,  unii cred că ziua reducerilor este… doar o strategie de marketing.

Unii agenți economici se limitează la Black Friday pentru o zi, alții optează, însă, ca aceste reduceri să fie prelungite și pentru zilele de weekend sau chiar și în timpul săptămânii. La un magazin de electrocasnice din capitală reducerile ajung chiar și până la 50%.

ION VÂNZĂTOR, MAGAZIN DE ELECTROCASNICE: „Black Friday e o promoție pregătite de ani de zile. În fiecare an noi alegem fiecare model la care se poate de făcut o promoție, o reducere mai mare sau una mai mică, dar oricum reducerile la noi sunt până la 50%. Dacă e să ne uităm după valul de oameni care au venit de dimineață, chiar din prima zi a reducerilor succes chiar este destul de mare, sunt foarte mulți oameni care așteaptă reducerile date”.

Practica reducerilor e urmată nu doar de magazinele de haine, încălțăminte sau electrocasnice. Chiar și centrele comerciale cu materiale de construcție, lustre și covoare organizează zilele reducerilor.

VICTORIA, VÂNZĂTOR CONSULTAT: „Din data de 21 noiembrie până pe 23 noiembrie dăm start reducerilor de Black Friday, de la 15 până la 70  la sută”.

nii oameni cred că aceste reduceri sunt doar o strategie a vânzătorilor de a vinde mai mult, alții zic însă că reducerile sunt pe bune și au prins oferte avantajoase de Black Friday.

„Foarte normal că sunt așa fel de reduceri și are lumea posibilitatea să cumpere câte ceva”.

O posibilitate foarte bună să cumpărăm ceva la reduceri, cadouri celor dragi, super, sunt chiar acele tradiții care merită să fie preluate de la cei din Est”.

La piețele din Capitală reducerile însă nu sunt valabile. Motivul este că prețurile și așa sunt mici spun comercianții iar pe parcursul săptămânii prețurile se pot schimba de mai multe ori, când sunt mai mici când sunt mai mari în dependență de cerere și ofertă.

CĂTĂLINA GRAUR, REPORTERĂ TV8: „La piața centrală Black Friday nu a ajuns. Vânzătorii spun că și așa prețurile sunt mici așa încât nu pot să le mai micșoreze”.

Chiar și așa, pentru a vinde mai bine comercianții sunt gata să cedeze cumpărătorilor cât de puțin.

În toată ziua sunt reduceri la piața centrală, nu numai azi”.

„La noi în fiecare zi e vinerea neagră la piața centrală. Și oferte avem și reduceri, cinci bucăți preț angro”.

„Nu din păcate, la piața centrală niciodată la noi nu este Black Friday. – Dar faceți așa reduceri, oferte? – Sunt reduceri mari la cutie”.

Totuși experții în vânzări dar și responsabilii de la protecția consumatorului recomandă să fim foarte vigilenți la capitolul reduceri de Black friday deoarece deseori asta este doar o strategie de marketing și în fond nu include reduceri simțitoare.

MATEESCU IVAN, ȘEF DIRECȚIE DIN CADRUL APCSP: „Comercianții încearcă să ducă în eroare consumatorii pe faptul unor reduceri, ceea ce atrage consumatorii. Într-adevăr este o strategie de marketing, deoarece sunt foarte mulți agenți economici, fiind o concurență pe piață fiecare încearcă să ademenească consumatorii, însă sânt și de bună credință la care vom găsi unele reduceri bune”.

În Republica Moldova fenomenul de Black Friday a început să capete formă și culoare încă din anul 2012.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram