/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ „Mă scuzați”. Discursul liderului de la Kremlin, întrerupt de un acces de tuse

missing
20 noiembrie 2020, ora 08:16

Președintele rus Vladimir Putin a fost protagonistul unor momente care au ridicat semne de întrebare privitoare la starea sa de sănătate. Aflat într-o video conferință cu înalți oficiali ruși, liderul de la Kremlin a avut un acces de tuse care l-a făcut să se oprească de câteva ori din vorbit, scrie dailymail.

Potrivit dailymail, Kremlinul a fost nevoit să nege că Vladimir Putin ar fi avut probleme de sănătate miercuri, 18 noiembrie, după ce a suferit o criză de tuse în timpul unei întruniri televizate.

Președintele rus, în vârstă de 68 de ani, s-a luptat să-și termine sedința în timp ce vorbea cu înalți oficiali despre „problemele financiare acute” cauzate de Covid-19.

Situația rămâne la fel de gravă… Gravă… Mă scuzați!… Sunt probleme financiare grave…”, spunea Putin în timp ce a fost întrerupt de un acces de tuse.

Videoclipul a fost editat ulterior, astfel încât atacul de tuse al lui Putin părea mai puțin sever într-o versiune postată de biroul său. Agenția de știri de stat TASS a cerut Kremlinului date despre starea de sănătate a lui Putin. „Președintele și-a cerut scuze și a continuat întâlnirea aproape fără pauză”, a spus agenția.

Vladimir Putin vorbea prin apel video cu ministrul de finanțe, Anton Siluanov și cu alți oficiali înalți, când a început criza de tuse. A rostit „Scuză-mă” și și-a ridicat în mod repetat mâna dreaptă la gură în timp ce se străduia să continue.

Imaginile declarațiilor președintelui postate ulterior pe site-ul Kremlin au fost editate. Radio Mayak, care a transmis un flux original, a raportat: „Corzile vocale ale lui Putin au cedat în timp ce își pregătea guvernul să lupte cu Covid-19”.

Spre deosebire de liderii mondiali precum Boris Johnson și Donald Trump, Putin se crede până acum că a evitat contractarea lui Covid-19. La începutul acestei luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins afirmațiile că Putin ar putea demisiona încă din ianuarie 2021, în urma zvonurilor că ar fi avut boala Parkinson.
„Este o prostie absolută”, a spus Peskov. „Totul este în regulă cu președintele.”

În ciuda faptului că Rusia are două vaccinuri disponibile – unul testat de fiica sa Ekaterina, în vârstă de 34 de ani – Putin nu a fost injectat, se înțelege.

El a rămas în mare măsură izolat în ultimele luni, după o sperietură din aprilie, când a intrat în contact cu medicii infectați la o clinică din Moscova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram