Președintele rus Vladimir Putin a fost protagonistul unor momente care au ridicat semne de întrebare privitoare la starea sa de sănătate. Aflat într-o video conferință cu înalți oficiali ruși, liderul de la Kremlin a avut un acces de tuse care l-a făcut să se oprească de câteva ori din vorbit, scrie dailymail.

Potrivit dailymail, Kremlinul a fost nevoit să nege că Vladimir Putin ar fi avut probleme de sănătate miercuri, 18 noiembrie, după ce a suferit o criză de tuse în timpul unei întruniri televizate.

Președintele rus, în vârstă de 68 de ani, s-a luptat să-și termine sedința în timp ce vorbea cu înalți oficiali despre „problemele financiare acute” cauzate de Covid-19.

Situația rămâne la fel de gravă… Gravă… Mă scuzați!… Sunt probleme financiare grave…”, spunea Putin în timp ce a fost întrerupt de un acces de tuse.

Videoclipul a fost editat ulterior, astfel încât atacul de tuse al lui Putin părea mai puțin sever într-o versiune postată de biroul său. Agenția de știri de stat TASS a cerut Kremlinului date despre starea de sănătate a lui Putin. „Președintele și-a cerut scuze și a continuat întâlnirea aproape fără pauză”, a spus agenția.

Vladimir Putin vorbea prin apel video cu ministrul de finanțe, Anton Siluanov și cu alți oficiali înalți, când a început criza de tuse. A rostit „Scuză-mă” și și-a ridicat în mod repetat mâna dreaptă la gură în timp ce se străduia să continue.

Imaginile declarațiilor președintelui postate ulterior pe site-ul Kremlin au fost editate. Radio Mayak, care a transmis un flux original, a raportat: „Corzile vocale ale lui Putin au cedat în timp ce își pregătea guvernul să lupte cu Covid-19”.

Spre deosebire de liderii mondiali precum Boris Johnson și Donald Trump, Putin se crede până acum că a evitat contractarea lui Covid-19. La începutul acestei luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins afirmațiile că Putin ar putea demisiona încă din ianuarie 2021, în urma zvonurilor că ar fi avut boala Parkinson.
„Este o prostie absolută”, a spus Peskov. „Totul este în regulă cu președintele.”

În ciuda faptului că Rusia are două vaccinuri disponibile – unul testat de fiica sa Ekaterina, în vârstă de 34 de ani – Putin nu a fost injectat, se înțelege.

El a rămas în mare măsură izolat în ultimele luni, după o sperietură din aprilie, când a intrat în contact cu medicii infectați la o clinică din Moscova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!