/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Vin sărbătorile de iarnă. Chiar dacă e încă noiembrie, Capitala îmbracă straie de sărbătoare

missing
20 noiembrie 2020, ora 08:03

Chiar dacă suntem încă în noiembrie, capitala îmbracă straie de sărbătoare. Pomi de Crăciun, decorațiuni dintre cele mai neobișnuite și luminițe multicolore au fost instalate deja în fața unor centre comerciale, dar și pe câteva străzi din Chișinău. Oamenii știu deja că, în acest an, nu vom avea Pom de Crăciun în fața Guvernului, așa că spun că trebuie să ne bucurăm de instalațiile și decorațiunile pe care le instalează agenții economici.

CĂTĂLINA GRAUR, REPORTERĂ TV8: „Deși e încă noiembrie, iar startul sărbătorilor de iarnă se dă abia pe 1 decembrie, la mai multe centre comerciale din capitală, a fost instalat deja pomul de Crăciun, dar și decorațiunile festive.”

Unii trecători fac abstracție de faptul că încă e toamnă și, atunci când trec pe alături, se bucură de atmosfera creată cu ajutorul decorațiunilor. Ei spun că, în contextul pandemiei, acesta este singurul lucru care bucură ochii și sufletul.

„Eu consider că este foarte bine că deja au început să pună decorațiunile, deoarece, în aceste timpuri, când toți stau acasă, își fac griji din cauza pandemiei, atmosfera sărbătorilor va oferi oamenilor energie. De aceea, faptul că decorează mai devreme este foarte plăcut”.

„Foarte plăcut, foarte interesant. Trec pe aici, ai un fel de bucurie, așteptăm zăpada, așteptăm iarna”.

„Eu consider că asta e foarte bine, deoarece asta e sărbătoare pentru oameni, pentru copii. Asta e cel mai luminos lucru care poate fi în condițiile pandemiei de Covid, în timpurile noastre”.

„Cred că este o idee foarte bună. Sunt la plimbare cu fiica mea și, după cum vedeți, este foarte fericită în preajma sărbătorilor de iarnă”.

Întrebați ce părere au despre faptul că, în acest an, tradiționalul pom de crăciun va lipsi din fața Guvernului, se pare că oamenii au păreri diferite. Unii nu înțeleg ce influențe negative ar putea avea instalarea bradului în centrul capitalei, iar alții sunt de acord cu această decizie.

„Cred că, cu situația sanitară din acest an, e o decizie corectă”.

„Nu e chiar bună noutatea, nu cred că afectează cumva la pandemie bradul acela din mijlocul pieței, că nu vor da buzna chiar toți grămadă acolo. În al doilea rând, e afară”.

„Pandemia e pandemie, dar un brad nu ar strica să fie. Când trecem cu transportul public, avem un brăduț frumos, că totuși Chișinăul e capitală, oricum”.

Acum două zile, premierul Ion Chicu a anunțat, în timpul unei emisiuni la un post privat de televiziune că, din cauza pandemiei, guvernul nu va organiza tradiționalul Târg de Crăciun și nici alt gen de manifestații festive. Potrivit șefului Executivului, autoritățile locale ar putea organiza, totuși, unele manifestații, în Scuarul Catedralei Mitropolitane, iar brazii din adiacentul Arcului de Triumf vor fi împodobiți. Totodată, purtătoarea de cuvânt a primăriei, Natalia Ixari, ne-a spus că responsabilii discută un concept al acestor manifestări pe timp de pandemie, dar, deocamdată, detaliile nu se cunosc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram