În noaptea de 21 noiembrie 2013, mii de oameni scandau împotriva conducerii ţării. Prostestul a izbucnit din cauză că nu a fost semnat Acordul de Asociere cu UE. Miscarea ”EuroMaidan” a primit denumirea de la hashtag-ul folosit pe Facebook şi Twitter. Au fost ucişi peste 100 de oameni în urma confruntărilor cu forţele de orgine, scrie mediafax.ro.

Ucrainenii marchează 7 ani de la începutul protestelor din Kiev care au dus la alungarea din ţară a preşedintelui de atunci în funcţie, Viktor Ianukovici.

În seara zilei de 21 noiembrie 2013, mii de protestatari au scandat din cauză că nu a fost semnat acordul cu Uniunea Europeană.

Acţiunea a primit ulterior denumirea de ”Euromaidan”, iar valul de proteste a cuprins mai multe oraşe din Ucraina.

În timpul confruntărilor dintre protestatari şi forţele de ordine au fost ucişi peste 100 de oameni. În total, 2.500 de ucraineni au avut de suferit.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!