/FOTO/ Ucrainenii marchează șapte ani de la „Euromaidan”, protestul din Kiev care a dus la alungarea din țară a președintelui de atunci

21 noiembrie 2020, ora 09:37

În noaptea de 21 noiembrie 2013, mii de oameni scandau împotriva conducerii ţării. Prostestul a izbucnit din cauză că nu a fost semnat Acordul de Asociere cu UE. Miscarea ”EuroMaidan” a primit denumirea de la hashtag-ul folosit pe Facebook şi Twitter. Au fost ucişi peste 100 de oameni în urma confruntărilor cu forţele de orgine, scrie mediafax.ro.

Ucrainenii marchează 7 ani de la începutul protestelor din Kiev care au dus la alungarea din ţară a preşedintelui de atunci în funcţie, Viktor Ianukovici.

În seara zilei de 21 noiembrie 2013, mii de protestatari au scandat din cauză că nu a fost semnat acordul cu Uniunea Europeană.

Acţiunea a primit ulterior denumirea de ”Euromaidan”, iar valul de proteste a cuprins mai multe oraşe din Ucraina.

În timpul confruntărilor dintre protestatari şi forţele de ordine au fost ucişi peste 100 de oameni. În total, 2.500 de ucraineni au avut de suferit.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram