/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

CA va examina o sesizare PAS în legătură cu microbuzele pline cu ziarele lui Dodon

missing
21 noiembrie 2020, ora 18:30

Mâine magistrații Curții de Apel Chișinău urmează să se expună asupra plângerii Maiei Sandu, care acuză Comisia Electorală Centrală de încălcarea procedurii de examinare, după ce a anulat şedinţa în care urma să fie examinată sesizarea depusă de membra PAS, Olesea Stamate, privind sancționarea lui Igor Dodon în cazul ziarelor electorale, tipărite la editura „Universul”.

NATALIA MOLOȘAG, AVOCATĂ, PAS:Nu a avut loc ședința. A fost ședință preparatorie. Când a fost scoasă de pe ordinea de zi și s-a acordat termen doamnei Stamate să înlăture neajunsurile. Noi considerăm că aici CEC și-a depășit puțin competențele. Ei interpretează această sesizare ca contestație și i-au spus să o aducă la forma unei contestații. Nu a fost contestație. A fost sesizare.”

La fel, spune avocata, un denunț în acest sens a fost depus și la Procuratura Anticorupție. Sesizarea privind sancționarea lui Igor Dodon în cazul „editurii Universul” a fost depusă de Olesea Stamate la data de 11 noiembrie.

Însă la data de 14 noiembrie CEC a a anulat ședința în care urma să fie examinată sesizarea privind sancționarea candidatului independent Igor Dodon, susținut de PSRM, din cursa electorală. Atunci, Olesea Stamate a calificat decizia Comisiei drept o sfidare a legii.

În replică, CEC a respins această acuzație, precizând că sesizarea a fost examinată, iar faptele invocate nu s-au confirmat. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram