Mâine magistrații Curții de Apel Chișinău urmează să se expună asupra plângerii Maiei Sandu, care acuză Comisia Electorală Centrală de încălcarea procedurii de examinare, după ce a anulat şedinţa în care urma să fie examinată sesizarea depusă de membra PAS, Olesea Stamate, privind sancționarea lui Igor Dodon în cazul ziarelor electorale, tipărite la editura „Universul”.

NATALIA MOLOȘAG, AVOCATĂ, PAS:Nu a avut loc ședința. A fost ședință preparatorie. Când a fost scoasă de pe ordinea de zi și s-a acordat termen doamnei Stamate să înlăture neajunsurile. Noi considerăm că aici CEC și-a depășit puțin competențele. Ei interpretează această sesizare ca contestație și i-au spus să o aducă la forma unei contestații. Nu a fost contestație. A fost sesizare.”

La fel, spune avocata, un denunț în acest sens a fost depus și la Procuratura Anticorupție. Sesizarea privind sancționarea lui Igor Dodon în cazul „editurii Universul” a fost depusă de Olesea Stamate la data de 11 noiembrie.

Însă la data de 14 noiembrie CEC a a anulat ședința în care urma să fie examinată sesizarea privind sancționarea candidatului independent Igor Dodon, susținut de PSRM, din cursa electorală. Atunci, Olesea Stamate a calificat decizia Comisiei drept o sfidare a legii.

În replică, CEC a respins această acuzație, precizând că sesizarea a fost examinată, iar faptele invocate nu s-au confirmat. 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!