/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Retro Test: VAZ-2101 – istoria modelului și cum este să conduci un exemplar de 42 de ani

21 noiembrie 2020, ora 15:53

Dragi prieteni, pe la mijlocul acestui an vă povesteam aici pe site, într-un articol semnat de Alex Sîrbu, că legendarul model VAZ-2101 a ajuns la frumoasa aniversare de 50 de ani! Tocmai în îndepărtatul an 1970 sovieticii lansau primele exemplare ale celui care urma să devină și cel mai popular model made in URSS din istorie.

Suntem siguri că mulți dintre voi cunosc că VAZ-2101 este fratele lui FIAT 124, însă dacă nu interveneau inginerii sovietici în proiectul lui 124, atunci 2101 nu mai atingea succesul pe care l-a avut de-a lungul anilor.

Cum de au ajuns italienii la această decizie, ce modificări au făcut sovieticii și care sunt cele mai curioase lucruri legate de VAZ-2101 vă spunem în reportajul de mai jos realizat cu suportul băieților din clubul Soviet Classic Garage! O galerie foto o puteţi vizualiza în articolul complet de pe AutoBlog.MD

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram