Dragi prieteni, pe la mijlocul acestui an vă povesteam aici pe site, într-un articol semnat de Alex Sîrbu, că legendarul model VAZ-2101 a ajuns la frumoasa aniversare de 50 de ani! Tocmai în îndepărtatul an 1970 sovieticii lansau primele exemplare ale celui care urma să devină și cel mai popular model made in URSS din istorie.

Suntem siguri că mulți dintre voi cunosc că VAZ-2101 este fratele lui FIAT 124, însă dacă nu interveneau inginerii sovietici în proiectul lui 124, atunci 2101 nu mai atingea succesul pe care l-a avut de-a lungul anilor.

Cum de au ajuns italienii la această decizie, ce modificări au făcut sovieticii și care sunt cele mai curioase lucruri legate de VAZ-2101 vă spunem în reportajul de mai jos realizat cu suportul băieților din clubul Soviet Classic Garage! O galerie foto o puteţi vizualiza în articolul complet de pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!