Turcia a anunţat, vineri, că a înregistrat 141 de decese din cauza coronavirusului în 24 de ore, un record în această ţară, cu puţin timp înainte de intrarea în vigoare a restricţiilor destinate să stopeze propagarea epidemiei, potrivit AFP și news.ro.

Noile decese cauzate de pandemie anunţate de ministrul Sănătăţii au ridicat la 12.084 numărul victimelor în Turcia la mai mult de 435.000 de cazuri înregistrate oficial. Precedentul record de decese a fost înregistrat pe 19 aprilie cu 127.

Cele mai recente cifre au fost anunţate cu puţin timp înainte de intrarea în vigoare vineri a unei serii de măsuri destinate să încetinească răspândirea epidemiei.

Astfel, restaurantele şi cafenelele vor putea vinde doar la domiciliu, iar turcilor nu li se va permite să iasă la sfârşit de săptămână între orele 20.00 şi 10.00.

De altfel, centrele comerciale, supermarketurile şi patiseriile îşi vor înceta activitatea la ora 20.00, începând de vineri, iar cinematografele vor rămâne închise până la sfârşitul anului. Cursurile se vor face la distanţă până la sfârşitul lui decembrie.

Anunţând aceste restricţii, marţi, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a prevăzut că dacă epidemia continuă, Guvernul va fi “constrâns să ia măsuri şi mai drastice”.

Organizaţiile medicilor afirmă că numărul real al cazurilor şi al deceselor în Turcia este mult superior celui anunţat de Ministerul Sănătăţii.

Primarul Istanbulului Ekrem Imamoglu, opozant al lui Erdogan, a cerut săptămâna trecută carantinarea capitalei economice a ţării, care este prima afectată de pandemie.

Potrivit acestuia, numărul persoanelor care mor în fiecare zi în Istanbul este superior celui zilnic anunţat de Guvern pe tot teritoriul ţării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!