/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO/ Mii de oameni au ieșit din nou în stradă în Belarus. Poliţia a efectuat zeci de arestări

22 noiembrie 2020, ora 16:36

Zeci de mii de belaruşi au protestat din nou, duminică, împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, relatează AFP. Poliţia a efectuat zeci de arestări.

Mai multe coloane de manifestanţi au mărşăluit prin cartiere din Minsk, scandând ‘Trăiască Belarus!’ şi purtând drapele roşu-alb, culorile opoziţiei, scrie Agerpres.

Poliţia a desfăşurat trupe, blindate şi tunuri cu apă încă dinainte de începerea demonstraţiilor la ora 10 GMT. Circa zece staţii de metrou au fost închise, iar reţelele de comunicaţii mobile au fost întrerupte în unele locuri, potrivit unei jurnaliste a agenţiei France Presse.

Lukaşenko este contestat în stradă încă din august, când a fost reales în urma unui scrutin la care opoziţia a acuzat fraude. În unele duminici, la Minsk au protestat public peste 100.000 de oameni, un record în Belarus. În ultimele săptămâni, însă, participarea a început să scadă.

Lidera opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, aflată în exil ăn Lituania, a salutat protestul de duminică, apreciind că este încă un pas către libertatea ţării.

Lukaşenko, în vârstă de 66 de ani, este la putere în Belarus din 1994 şi a ajuns la al şaselea mandat prezidenţial. Susţinut de Rusia, el refuză să demisioneze şi a făcut doar promisiuni vagi de reforme constituţionale pentru a tempera protestele.

Foto: tut.by

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram