Victoria Maiei Sandu la alegerile prezidențiale a fost unul dintre subiectele abortate de ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu, și Consilierul pentru Securitate Națională al Președintelui SUA, ambasadorul Robert O’Brien, care au avut o discuție telefonică.

„Ministrul Bogdan Aurescu și consilierul O’Brien au discutat despre rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova din 15 noiembrie 2020. Șeful diplomației române și-a exprimat satisfacția pentru victoria clară a Președintelui-ales Maia Sandu, arătând că acest rezultat evidențiază dorința cetățenilor Republicii Moldova pentru un parcurs democratic și european, bazat pe respectul pentru statul de drept și instituții performante, în serviciul tuturor cetățenilor”, se arată într-un comunicat.

În aceste condiții, Ministrul de externe Bogdan Aurescu a reiterat susținerea fermă a României pentru efortul de reformă reală, în spirit european, pe care și-l propune noul Președinte al Republicii Moldova și a evidențiat importanța ca parteneri majori, precum UE și SUA, să manifeste susținere față de noua conducere democratică de la Chișinău.

Amintim că în cadrul turul II al scrutinului prezidențial din 15 noiembrie curent, Maia Sandu a obținut o victorie, acumulând 57,25% din voturile alegătorilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!