/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Victoria Maiei Sandu, salutată de ministrul de Externe al României într-o discuție cu Consilierul pentru Securitate al Președintelui SUA 

missing
22 noiembrie 2020, ora 13:48

Victoria Maiei Sandu la alegerile prezidențiale a fost unul dintre subiectele abortate de ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu, și Consilierul pentru Securitate Națională al Președintelui SUA, ambasadorul Robert O’Brien, care au avut o discuție telefonică.

„Ministrul Bogdan Aurescu și consilierul O’Brien au discutat despre rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova din 15 noiembrie 2020. Șeful diplomației române și-a exprimat satisfacția pentru victoria clară a Președintelui-ales Maia Sandu, arătând că acest rezultat evidențiază dorința cetățenilor Republicii Moldova pentru un parcurs democratic și european, bazat pe respectul pentru statul de drept și instituții performante, în serviciul tuturor cetățenilor”, se arată într-un comunicat.

În aceste condiții, Ministrul de externe Bogdan Aurescu a reiterat susținerea fermă a României pentru efortul de reformă reală, în spirit european, pe care și-l propune noul Președinte al Republicii Moldova și a evidențiat importanța ca parteneri majori, precum UE și SUA, să manifeste susținere față de noua conducere democratică de la Chișinău.

Amintim că în cadrul turul II al scrutinului prezidențial din 15 noiembrie curent, Maia Sandu a obținut o victorie, acumulând 57,25% din voturile alegătorilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram