Mai mult de jumătate (54%) din mașinile hibride și electrice vândute la nivel global în trimestrul al treilea au fost cumpărate de consumatorii din Europa, urmați de cei din China (30%) și din SUA (16%), iar tendința va continua până la finalul anului, potrivit raportului “E-Mobility Sales Q4” realizat de către departamentul de strategie al companiei de consultanţă şi audit PwC.

În Europa au fost vândute 711.000 vehicule electrice și hibride în trimestrul al treilea, cu 128% mai mult decât în aceeași perioadă din 2019!

Cele mai mari vânzări s-au înregistrat pentru vehiculele hibride – 386.000 unități (+97%), urmate de cele electrice (BEV) – 179.000 unități (+121%) și cele plug-in hybrid (PHEV) – 146.000 unități (+316%). Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!