/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Merkel îi pregătește pe germani pentru o eventuală înăsprire a actualului lockdown

missing
23 noiembrie 2020, ora 09:16

Cancelarul german Angela Merkel şi vicecancelarul Olaf Scholz, ministru al finanţelor, i-au pregătit pe germani pentru eventuala înăsprire a actualului lockdown parţial, în perspectiva discuţiei cu şefii executivelor celor 16 landuri , prevăzută pentru miercuri, transmite DPA și agerpres.ro.

Restaurantele, barurile şi alte locuri publice din Germania au fost închise de la începutul lunii noiembrie şi au fost impuse măsuri de distanţare fizică mai stricte, pentru a limita numărul cazurilor de COVID-19, după o recrudescenţă a epidemiei în octombrie.

„Cetăţenii ar trebui să primească un răspuns unificat, un răspuns comun de la guvernul federal şi guvernele landurilor. De fapt, ei au dreptul la asta. De această dată lucrăm din greu în această privinţă”, a subliniat Merkel.

La cea mai recentă întâlnire cu reprezentanţii landurilor, cancelarul Angela Merkel a dorit să pună în practică măsuri mai dure pentru a limita răspândirea pandemiei, dar nu a reuşit din cauza opoziţiei landurilor, care dispun de un grad ridicat de autonomie în elaborarea politicilor de sănătate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram