/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

SUA speră să înceapă campania de vaccinare împotriva COVID-19 înainte de jumătatea lunii decembrie

23 noiembrie 2020, ora 09:08

SUA speră să înceapă campania de vaccinare împotriva COVID-19 înainte de jumătatea lunii decembrie, de îndată ce se va obţine aprobarea autorităţilor sanitare, iar până la sfârşitul anului ar putea fi imunizate până la 20 de milioane de persoane dacă totul merge conform planului, relatează AFP și agerpres.ro.

„Planul nostru este de a putea transporta vaccinurile spre locurile de imunizare în termen de 24 de ore de la aprobare, aşa că mă aştept să fie poate a doua zi după aprobare, pe 11 sau 12 decembrie”, a declarat duminică pentru CNN Moncef Slaoui, un înalt responsabil din cadrul operaţiunii guvernamentale pentru vaccinuri.

Moncef Slaoui şi-a exprimat speranţa că odată cu lansarea unei campanii de vaccinare în masă, s-ar putea obţine o „imunitate colectivă” în luna mai.

Imunologul Anthony Fauci şi-a exprimat de asemenea încrederea în progresul eforturilor.

Dacă totul merge conform planului şi vaccinurile primesc autorizaţia de la autorităţile sanitare, ”s-ar putea să avem 20 de milioane de persoane care vor putea fi vaccinate până la sfârşitul lunii decembrie”, a declarat de asemenea dr. Fauci pentru CBS.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram