SUA speră să înceapă campania de vaccinare împotriva COVID-19 înainte de jumătatea lunii decembrie, de îndată ce se va obţine aprobarea autorităţilor sanitare, iar până la sfârşitul anului ar putea fi imunizate până la 20 de milioane de persoane dacă totul merge conform planului, relatează AFP și agerpres.ro.

„Planul nostru este de a putea transporta vaccinurile spre locurile de imunizare în termen de 24 de ore de la aprobare, aşa că mă aştept să fie poate a doua zi după aprobare, pe 11 sau 12 decembrie”, a declarat duminică pentru CNN Moncef Slaoui, un înalt responsabil din cadrul operaţiunii guvernamentale pentru vaccinuri.

Moncef Slaoui şi-a exprimat speranţa că odată cu lansarea unei campanii de vaccinare în masă, s-ar putea obţine o „imunitate colectivă” în luna mai.

Imunologul Anthony Fauci şi-a exprimat de asemenea încrederea în progresul eforturilor.

Dacă totul merge conform planului şi vaccinurile primesc autorizaţia de la autorităţile sanitare, ”s-ar putea să avem 20 de milioane de persoane care vor putea fi vaccinate până la sfârşitul lunii decembrie”, a declarat de asemenea dr. Fauci pentru CBS.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!