Spre regret, se pare că alertele false cu bombă au devenit distractive pentru unii indivizi. Acștia nu ezită să cheltuiască în van zeci de mii de lei, din bugetul de stat, cu un simplu apel la 112. O astfel de alertă cu bombă, la Judecătoria Buiucani, a pus și astăzi pe jar toate serviciile specializate. Asta după ce, în după-amiaza zilei, un individ a sunat la 112 și a anunțat că, în incinta clădirii s-ar afla un obiect explozibil. În scurt timp, atât poliția, cât și serviciile specializate au împânzit locul, iar toate persoanele din incinta instituției au fost evacuate. În urma controalelor, în clădire nu a fost găsit nici un obiect suspect. Pe acest caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicare mincinoasă și cu bună-știință a unui act de terorism.

Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat în jurul orei 15. La fața locului s-au deplasat operativ toate serviciile specializate și experții de la Bombteh. Toate persoanele din incinta clădirii au fost evacuate.

Au fost toți evacuați, așa-i procedura. Numai a intrat persoana care să deschidă biroul sau altă încăpere ca să poată fi examinată încăperea, fără dumnealor nu pot intra specialiștii. Da așa, tot a fost respectată procedura cum scrie în regulament”.

Angajații evacuați ne-au declarat că nu este pentru prima oară, când poliția este sesizată precum că în incinta Judecătoriei s-ar afla un obiect explozibil.

– Nu este prima oară? – Nu e prima oară, lumea se joacă cu.. nu știu cum se numește asta”.

„Se întâmplă, asta la noi e a treia oară de la începutul anului, cu părere de rău, nu știu. Poate lumea are așa interese, dar eu consider asta incorect, fiindcă cheltuielile acum pentru pompieri, pentru trupe speciale, pentru salvare și așa mai departe, asta tot se plătește din buzunarul cetățenilor”.

În urma verificărilor efectuate de către angajații Bombteh, nu a fost depistat nici un obiect suspect.

NATALIA STATI, OFIȚER DE PRESĂ, POLIȚIA CAPITALEI: „Pe acest caz a fost inițiat un proces penal, iar individul care a făcut apelul riscă amendă în mărime de până la 42 de mii 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani”.

Organele de drept întreprind toate măsurile pentru a identifica individul care a efectuat apelul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!