/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Cine a organizat petrecerea de la Vulcănești, unde a participat și Igor Dodon? Răspunsul Președinției

missing
23 noiembrie 2020, ora 20:30

Nimeni nu este mai presus de lege! O spune liderul Pro Moldova, Andrian Candu, care solicită tragerea la răspundere a lui Igor Dodon. Asta după ce, în weekend-ul trecut, șeful statului, aflat încă în exercițiul funcțiunii, a participat împreună cu alte zeci de cetățeni din Vulcănești la un banchet dat în plină pandemie. La fel, liderul Pro Moldova atrage atenția și asupra întâlnirilor președintelui cu cetățenii din Comrat, Taraclia și Ceadîr-Lunga pe care le-a avut, tot în aceste zile, și la care au fost încălcate toate regulile impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Purtătoarea de cuvânt a Președinției nu ne-a răspuns la telefon, pentru o reacție la învinuirile care i se aduc lui Dodon.

Într-o postare pe Facebook, liderul Pro Moldova scrie că a adresat un demers procurorului general, Alexandr Stoianoglo, ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și șefului IGP, Sergiu Paiu, în care solicită să fie investigate întâlnirile lui Igor Dodon, din acest weekend, pe care le-a avut cu cetățenii din sudul țării, mai exact – la Vulcănești, Taraclia, Ceadîr- Lunga și Comrat. În special, acesta atrage atenția asupra banchetului dat în plină pandemie, într-un restaurant din Vulcănești. În context, liderul Pro Moldova face referire la un video apărut pe rețelele de socializare, în care se vede că la ceremonie sunt prezenți zeci de oameni, care nu respectă distanța socială și nu poartă mască de protecție.

Sunt convins că cei care au votat pentru oponentul meu, pentru oponentă, deja înțeleg că au greșit. Știu că nu este ușor. În inima mea, am vrut să spun că este… cu litera “H”, dar nu e bine. Știu că mulți dintre voi au plâns. Și acum am văzut lacrimi în ochii unora”.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Președinției nu ne-a răspuns la telefon, pentru a comenta sesizarea lui Andrian Candu. Totuși, mai devreme, printr-un SMS, aceasta ne-a spus că petrecerea respectivă nu a fost o acțiune organizată de instituția prezidențială. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, petrecerea s-a dat într-un local din Vulcănești, acolo unde Igor Dodon a avut și un mesaj de încurajare pentru cei care și-au dat votul pentru el.

Liniștiți-vă! Beți câte 50 de grame. Strângeți în pumn forțele și mergeți mai departe. Vă mulțumesc mult, sănătate!”

Am telefonat de mai multe ori, pe parcursul zilei, la numărul afișat online al localului, însă nimeni nu ne-a răspuns la telefon, pentru a ne spune din ce surse financiare a fost organizată petrecerea și cine a adunat oamenii acolo. De partea cealaltă, poliția din Vulcănești ne-a redirecționat către Inspectoratul General al Poliției. Nu am reușit, deocamdată, să aflăm dacă oamenii legii au constatat vreo încălcare la această ceremonie, iar ofițera de presă a IGP, Silvia Vetcu, a spus că este nevoie de o solicitare de presă, pentru a obține un răspuns la întrebarea noastră. Acum câteva zile, Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că planifică să întreprindă vizite în toate localitățile în care a obținut un scor bun la alegerile prezidențiale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram