/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Nicolae Botgros, după ce a învins Covid-19: „Cel mai tare e când îți ia respirația și nu mai poți face nimic.”

23 noiembrie 2020, ora 21:00

După aproape o lună de luptă cu noul coronavirus, având momente în care s-a aflat între viață și moarte, maestrul Nicolae Botgros a fost externat. De două zile, cunoscutul violonist se află acasă, dar spune că bătălia încă nu s-a încheiat, pentru că are nevoie de o perioada lungă de reabilitare. Nu-și amintește practic nimic din săptămânile pe care le-a petrecut pe patul de spital, poate doar de momentele în care îi erau atât de greu, încât se ruga să moară.

Pe ultima lună, cea în care s-a aflat pe patul de spital, Nicolae Botgros nu și-o amintește aproape deloc.

NICOLAE BOTGROS, DIRIJOR, ORCHESTRA „LĂUTARII”: „Dacă mă credeți, nici până în ziua de astăzi nu știu unde mi-s pantalonii. Am venit acasă în haine sportive așa cum m-am dus. Nu mă interesează nimic. Mă interesează că am ieșit din această criză. Acum sunt acasă”.

Cea mai chinuitoare senzație a fost cea în care nu avea aer. Îi era atât de greu, încât își dorea să moară, doar ca să scape de această suferință.

NICOLAE BOTGROS, DIRIJOR, ORCHESTRA „LĂUTARII”: „Cel mai tare e când îți ia respirația și nu mai poți face nimic. Tu nu mai ești om, tu nu mai exiști pe pământ. Tu ești deja în altă lume. Eu nu țin minte, nu știu ce am făcut, doar strigam în gura mare că vreau să mor. Atât”.

Cu ajutorul medicilor însă, cunoscutul violonist a reușit să învingă boală, chiar dacă senzația pe care o are este că s-a întors de pe lumea cealaltă.

NICOLAE BOTGROS, DIRIJOR, ORCHESTRA „LĂUTARII”: „Eu îi implor pe toți să se păzească ca ochii din cap fiind Doamne ferește ce boală nemiloasă, Doamne ferește ce face boala din om. Nu cruță deloc. Nu cruță nicio secundă”.

De două zile, maestrul se află acasă, unde speră să-l ajute și pereții, dar lupta cu noul coronavirus încă nu s-a încheiat.

NICOLAE BOTGROS, DIRIJOR, ORCHESTRA „LĂUTARII”: „Nu pot bine a vorbi, dar degrabă va fi totul normal, pentru că recuperarea se prelungește mult acasă. O oră și ceva stau la stadion, este oxigen, pădurea este lângă noi”.

După ce se va pune pe picioare în totalitate, artistul pregătește o surpriză pentru angajații sistemului medicali, care oferă o a doua șansă la viață pacienților cu Covid-19.

NICOLAE BOTGROS, DIRIJOR, ORCHESTRA „LĂUTARII”: „Când mă fac bine, cu cea mai mare dragoste față de medici, voi face o baladă a medicului”.

Nicolae Botgros, în vârstă de 63 de ani, a ajuns la spital pe 27 octombrie, fiind internat la Institutul de Medicină Urgentă. Acesta a fost confirmat pozitiv la noul coronavirus, iar pe parcurs starea lui de sănătate s-a agravat, fiind transferat la reanimare. După el, și alți membri ai orchestrei au fost confirmați pozitivi la noul coronavirus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram