/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Pomul de Crăciun nu va lipsi în acest an din centrul Capitalei. Lucrările de instalare au început deja

missing
23 noiembrie 2020, ora 21:59

Bradul de Crăciun nu va lipsi, în acest an, din centru Capitalei. În parcul Catedralei Mitropolitane a început deja instalarea Pomului de Crăciun artifical, pe care sunt aranjate frumos și decorațiunile de sărbătoare. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, la ședința operativă de astăzi a serviciilor Primăriei.

ION CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: „Sunt interzise toate formele de comercializare a diferitor produse, de la iarmaroace, târguri, dar și orice fel de mâncare. Nu sunt organizate concerte, cu excepția melodiilor de Crăciun, care pot fi puse pentru atmosferă caldă de sărbători, prin intermediul instalațiilor muzicale”.

Cetățenii susțin că sunt de acord cu restricțiile de sărbători, pentru binele lor și a celor din jur.

Avem situație de pandemie în țară și nu cred că e relevantă desfășurarea anumitor activități, care implică strângeri în masă, aglomerație, adunări de populație care până la urmă tot vom suferi noi”.

Anularea târgurilor, iarmaroacelor ar fi o soluție de îmbunătățire a situației”.

E normal să ne abținem în perioada de pandemie”.

Totuși, unii oameni s-au arătat indignați de faptul că, anul acesta, orașul va fi decorat mai modest și nu se vor simți din plin sărbătorile de iarnă.

E un fapt negativ, deoarece tineretul nu o să aibă unde să iasă să se distreze”.

Mă duceam să văd cum era amenajat, îmi plăcea atmosfera de sărbătoare, ne vedeam cu prietenii. Anul acesta, vom păstra normele de securitate publică”.

Din cauza pandemiei, majoritatea cetățenilor au ales, anul acesta, să întâlnească sărbătorile în sânul familiei.

Sărbătorile de Crăciun, de Anul Nou, sunt pentru familie”.

Amintim că Pomul de Crăciun, care se instalează în Parcul Catedralei Mitropolitane este unul artificial și a fost cumpărat acum dou ani.

Reporter: Virginia Pîntea

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram