Președintele rus Vladimir Putin a promulgat o lege care majorează impozitele pentru venituri mari, anunțată în această vară, și care reprezintă o primă lovitură dată cotei unice de impozitare, cu care Rusia se mândrea, scrie hotnews.ro.

Din 2021, impozitul se majorează de la 13 la 15% pentru veniturile mai mari de cinci milioane de ruble pe an (55.350 euro la cursul actual).

Această măsură a fost anunțată în vară de președinte, concomitent cu măsuri de susținere a economiei afectate de pandemia de coronavirus.

Reforma privind impozitul pe venit, care este una dintre principalele surse de finanțare a bugetului federal, ar urma să aducă un plus de venituri de 60 de miliarde de ruble, a precizat președintele, care a susținut că banii vor fi folosiți pentru îngrijirea copiilor cu maladii rare.

Impozitul unic pe venit, introdus în 2001, a fost una dintre reformele esențiale ale primului mandat al lui Vladimir Putin. Modificarea sa este luată în discuție în mod regulat de mai mulți ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!