/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Deși au trecut aproape două săptămâni de la alegeri, panourile unor candidați încă nu au fost demontate

missing
24 noiembrie 2020, ora 20:57

Deși agitația electorală s-a încheiat acum zece zile, iar scrutinul este deja un fapt împlinit, străzile capitalei continuă să arate ca în plină campanie. Și asta pentru că panourile electorale ale unor candidați încă nu au fost demontate. În timp ce unii chișinăuieni se arată deranjați de acestea, alții afirmă că, practic, nu le observă. Totuși, majoritatea consideră aceste billboard-uri sunt o irosire de bani și spun că nu au niciun efect asupra votului cetățenilor. Asta în timp ce unii concurenți electorali au cheltuit și câte jumătate de milion de lei doar pentru panouri și standuri.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „Deși au trecut aproape două săptămâni de la alegerile prezidențiale, panourile unor candidați continuă să împânzească străzile capitalei”.

Printre candidații care au aspirat la fotoliu de președinte și care mai pot fi văzuți pe panourile electorale din Chișinău se numără Igor Dodon, președinta nou aleasă Maia Sandu, dar și candidați care au luptat în primul tur de scrutin precum Andrei Năstase și Violea Ivanov. În timp ce unii orășeni nu consideră că asta ar fi o problemă, alții se arată deranjați și spun că panourile electorale trebuiau scoase demult, întrucât afectează imaginea capitalei.

Trebuiau de dat jos. Nu au sens să stea, să apară în fața ochilor…”.

Deja nu sunt necesare. Nu este frumos. Iată acolo stă Șor cu Violeta sa. Nu-mi place. Demult trebuia de scos”.

– Eu nici nu atrag atenția la acest lucru. – Nu vă dereanejază? – Nu, deloc”.

Normal că trebuie să le scoată la timp”.

Nu este corect. Trebuie de scos. Dacă a fost deja ales, trebuie de scos”.

Chiar și așa, unii afirmă că panourile electorale ale candidaților ar fi o irosire de bani, întrucât acestea nu au niciun impact asupra votului alegătorilor.

Nu a ajutat nimic. Panourile nu conving”.

Bani aruncați… nu au ajutat”.

Pentru mine, eu știam de la bun început pe cine să aleg. Sunt sau nu, eu am votat pentru cine trebuia să votez”.

– Au ajutat aceste panouri sau? – …nu cred. Oamenii sunt așa… sunt afișate, și ce…”?

– Panourile ajută candidații? – Da. – Atrageți atenția la ele? – Eu citesc totul”.

Potrivit raportului financiar prezentat la Comisia Electorală Centrală, în total, candidata PAS, Maia Sandu, a cheltuit pentru cele șapte săptămâni de campanie electorală, doar pentru publicitate, peste 2 milioane 700 de mii de lei. Panourile și alte platforme stradale mobile au costat – peste 500 de mii de lei.

Tot peste 2 milioane de lei a cheltuit pentru publicitate electorală și candidatul independent, susținut de socialiști, Igor Dodon. În cazul său, doar pentru panouri și alte platforme de publicitate mobilă s-au cheltuit peste 100 de mii de lei.

Între timp, panourile și standurile lui Andrei Năstase au costat în total, peste 220 de mii, iar Violeta Ivanov indică în raport 0 lei pentru acestea. În total, aceasta a cheltuit pentru publicitate – peste 2 milioane de lei, bani veniți din donații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram